Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Meisjes A strandt in halve finale beker

Na 3 mooie voorrondes binnen de bekercompetitie regio zuid mocht het meisjes A team op zondag 17 maart de halve finale spelen tegen Volley Tilburg. Een geduchte tegenstander waar we met de Open Club 1-1 tegen hebben gespeeld.

Met Zoë, Solfee, Anouk, Meike, Daphne, Isis, Maud, Janne en Floor vertrokken we naar Panningen. Omdat Zoë nog herstellende is van een schouderblessure nam zij de rol van libero op zich. Maud, Janne speelden als passer lopers. Solfee heeft de dubbel rol van passer loper en midden op zich genomen. Anouk en Floor speelden daarnaast ook als midspeelsters. Isis als diagonaal en Meike en Daphne waren als spelverdeelsters aanwezig.

Tijdens de eerste 2 sets is er fanatiek gespeeld, en hadden wij voornamelijk een erg sterke pass waardoor er gevarieerd gespeeld kon worden. Helaas was Tilburg aanvallend sterker en hadden wij vervolgens moeite met een sluitende blokkering en daar op volgend de verdediging. Met een 2-0 achterstand moest er wat veranderen.

Solfee werd naar het midden gehaald zodat Janne en Maud samen op de buitenkant konden knallen. Deze verandering gaf het team gelukkig net dat beetje extra energie en enthousiasme om goed spel neer te zetten. Door de sterke pass en verdediging konden onze midspeelsters veel aangespeeld worden waarmee we direct scoorden. Het team was on fire! We wonnen de set. Tilburg was uit het spel gehaald. 

Met dezelfde opstelling werd aan de 4e set gestart. Maar na 3 sets merkten we dat de concentratie te proef gesteld werd en de pass/ verdediging wat achteruit ging. Hierdoor werd ons oplossend vermogen getest maar gaven we Tilburg vervolgens meer kans om te scoren. Daar maakten ze dan ook zeker gebruik van. Tot aan het eind van de 4e set is er hard gewerkt door de meiden maar helaas voor ons, trok Tilburg aan het langste eind.

Met 3-1 verlies eindigd meisjes A in de halve finale van de beker. Maar, met opgeheven hoofd mogen wij in onze handen klappen. (Al is het nu natuurlijk toch nog even flink balen!) Het was een mooi avontuur, en dat met een samengesteld team. Knappe prestatie meiden!

Trotse coach, Marloes vd Aa

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website