Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 3 goed bezig in Promotieklasse

Het werd wel eens tijd dat Dames 3 van zich laat horen, daarom besloot ik om in de pen te klimmen en een stukje te schrijven over de op 4 februari gespeelde wedstrijd,

die Dames 3 met veel spektakel heeft gewonnen.

Voor jullie informatie even een klein blikje terug naar het vorige seizoen: Dames 3 gepromoveerd naar de Promotieklasse! Met een nieuwe teamaanwinst, die dit seizoen bij ons mooie clubje is komen spelen, helemaal uit het mooie Boekel: Britt Peters, en als coach een oude bekende: Marcel Vink, is Dames 3 aan een seizoen begonnen waarin veel gestreden wordt. Met de drijfveer dat we ons dit eerste seizoen in de Promotieklasse willen handhaven, hebben wij tot nu toe pas één wedstrijd met 0-4 verloren! Alle andere wedstrijden hebben we altijd een setje weten te pakken of gewoon de volle mep.

Zaterdag 4 februari was het weer raak, de dames uit het altijd zonnige Den Dungen moesten om 19.00 uur aantreden in het welbekende Sambeek. VC Avance stond als tegenstander op het lijstje en het was belangrijk tegen hen punten te pakken, aangezien ze een plekje boven ons stonden. Na de voorlaatste thuiswedstrijd (die van 0-4 verlies) was het tijd voor een andere aanpak, er moest weer met vuur gevolleybald worden! We kenden Avance al uit een van de vorige wedstrijden, die we thuis verloren hadden met 2-3. Het beloofde dus een nek-aan-nekrace te worden.

De 1e set begon met Kadhy Klerkx als spelverdeelster, Juliette Boisset op de diagonaal, Britt Peters en Pien Geelen op de passer-loperpositie en Anouk de Bie en Sophie Donker op het midden. Het begin van deze set verliep moeizaam, de pass kwam niet goed genoeg aan, er werd niks afgemaakt aan het net en dit resulteerde in een grote achterstand van 18-11. Pien Geelen werd gewisseld voor Maartje van Grinsven. Er werd hard gevochten voor elk puntje. Er vond nogmaals een wissel plaats aan de kant van HLB: Juliette werd gewisseld voor Sanne Vink. Uiteindelijk konden we net niet op tijd een eindsprint inzetten en verloren we de set met 25-19.

In de 2e set begonnen we een stuk positiever en zelfverzekerder. We waren in een goede flow gekomen na onze terugkomst op het eind van de 1e set. Het was nu knokken geblazen. Het ging nek aan nek: dan stond Avance met twee punten voor en dan HLB weer. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en gingen we er vandoor met de set winst: 24-26.

Dames 3 was goed wakker geschud door de 2e set en wilde er alles aan doen om ook de 3e set binnen te slepen. Na een voorsprong van 9-14 door goede servicebeurten van o.a Kadhy, Ilse van den Brand en Sophie liep alles op rolletjes. Toch bleef Avance goed bij, met slimme tactische balletjes en ook goede servicedruk. Uiteindelijk raakten we toch met 24-22 achter. Er werd gevochten met lange rally's (typisch vrouwenvolleybal), maar wederom kon Avance de klus niet klaren door de ijzersterke service van de koelbloedige Maartje van Grinsven, die de set voor ons binnensleepte: 24-26.

Na deze tweede setwinst heerste er een optimistisch en goed gevoel. Dit kon je terugzien in ons spel: er werd risico genomen met de service, de aanvallen lukten, er werd overduidelijk gevolleybald. Avance kwam niet meer in hun spel en ze verloren zo ook deze set met 17-25.

Met deze 1-3 overwinning handhaaft Dames 3 zich op de 7e plaats.

Zaterdag 11 februari is het om 17.00 uur weer tijd voor een spannende pot van Dames 3! Dan is VVC Vught 1 aan de beurt om naar De Misse te komen! Komt dat zien, komt dat zien!

 

Tags: Dames

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website