Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 weet de spanning hoog te houden

Wie al een aantal keer bij onze wedstrijd is komen kijken weet, wij maken er nooit een saaie wedstrijd van! De uitwedstrijd in de eerste helft van het seizoen bij Volley Tilburg D3 verloren we nipt, deels speelde mee dat we toen incompleet waren. Afgelopen vrijdag 25 januari waren we vastberaden, met een volledig team een betere prestatie neer te gaan zetten. En dat hebben we gedaan met (weer) een wedstrijd vol spanning en sensatie waarbij we de winst naar ons toe hebben weten te trekken.

De 1e set was rustig inkomen voor ons dankzij servicekanon Susan, met een geweldige reeks van 11 services wisten de Tilburgse dames geen raad en kwam de stand op 11-0. Volley Tilburg kwam hierdoor niet in hun spel en was de set snel uitgespeeld.

Helaas was de 1e set geen goede weerspiegeling voor de hele wedstrijd. Volley Tilburg wist zich goed te herpakken en stevige weerstand te bieden. Wij hadden een stevige blokkering staan maar wisten zelf ook niet effectief te scoren. Hierdoor liep Volley Tilburg van ons uit, we hebben met veel strijdlust teruggevochten. Helaas trokken we net aan het laatste eind met een setstand van 25-23 voor Volley Tilburg.

Dit was een flinke domper na de 1e set, maar des te meer werden wij op scherp gezet. Anouk de Bie en Marloes zorgde voor onder andere nieuwe energie in het veld. Net als de 1e set, wisten we deze set weer met gemak binnen te slepen met 25-14.

Maar zo ook na de 1e set, verliep de 4e set na een dikke overwinning in de 3e set weer stroef. De flow zat er niet in bij ons, daarbij had Volley Tilburg de wedstrijd ook nog niet opgegeven. Even zag het er naar uit dat we op de vrijdagavond een 5e set zoudend moeten gaan spelen. Maar dankzij onder andere een aantal krachtige ballen van Zoë op de passer-loper positie wisten we het gat steeds kleiner te maken. Je zag de hoop langzaam terugkomen in de ogen van de speelsters aan de HLB kant, zou het dan toch nog goedkomen? Het werd een zenuwslopende 4e set met meerdere matchpoints. Met dank aan cruciale servicefouten van Volley Tilburg, lag de matchpoint aan onze kant. Onze spelverdeelster Gwyneth besloot op dat moment te bewijzen dat een spelverdeelster ook zeker directe punten kan binnenslepen. Want wat een grandioze doortikbal speelde zij, waarmee er een eind werd gemaakt aan de spanning en de wedstrijd eindigde met 29-27 voor HLB.

 

Anouk (Bram) Mijdam

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website