Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Winst voor Dames 2 in Beugen (3-2)

Op zaterdag 10 november speelde Dames 2 tegen Vocala DS 1 in Beugen. Met een wedstrijd minder gespeeld in de competitie en 1 punt hoger in ranking als dames 2 beloofde het een spannende wedstrijd te worden, die wij als dames 2 maar al te graag wilden winnen. Dus dames 2 met een volledige selectie van 12 spelers richting Beugen om daar te knallen. De wedstrijd werd gespeeld in een kleine zaal met een veld waar het plafond gelukkig hoger was dan tijdens onze trainingen in Beekvliet.

De eerste set startten we met Gwyneth in de spelverdeling, Yvette en Anouk op het midden, Zoë en Suus als passer-lopers, Marloes in de diagonaal en Romee als libero. De opdracht was het veld enthousiast in en vanaf het eerste punt alles geven om daarmee de eerste set binnen te halen. Met de focus op de passes, waarbij geen 2 fouten achter elkaar gemaakt mochten worden want dan werd er gewisseld. Met dat gezegd te hebben was de pass vanaf de eerste bal sterk. De bal werd goed afgeleverd aan Gwyneth die daardoor de mogelijkheid kreeg iedere aanvaller aan te spelen. De 1e set werd gewonnen 22-25.

De tweede set startten we met een onveranderde basisopstelling. Ondanks een zwak begin waarin de setstand tot 2-10 voor Vocala oploopt, weet dames 2 de 2e set opnieuw te winnen met 18-25. Dit door het neerzetten van een bijna perfecte verdediging en een prima pass. Mede dankzij ons libero Romee die het fantastisch deed.

Helaas pakte de 3e minder goed uit. Opnieuw is het begin wat zwak waarin Vocala op voorsprong komt door een aantal mooi geslagen ballen. Een dubbele wissel moet voor meer aanvalskracht zorgen maar dit heeft niet het gewenste effect. De setwinst is voor Vocala: 25-15.

Ook de 4e set gebeurd niet wat moet gebeuren. Helaas is Vocala weer aan de winnende hand, ondanks het enthousiasme wat Dames 2 blijft houden. Een aantal mooie blokkades en geslagen ballen van Anouk aan het net. Helaas het is niet genoeg. Setwinst voor Vocala: 25-19.

Een 5e en bepalende set om de winst toch nog mee naar Den Dungen te nemen. Het is spannend tot aan het einde. Dames 2 blijft voor alle ballen gaan. De pass blijft sterkt. Ja, daar gaan we dan winst voor HLB: 11-15!!

Alsnog met de winst naar huis, helaas geen 5 punten zoals gehoopt maar we mogen trots zijn op onze 3 punten waarmee we winst hebben behaald. Deze week hard trainen om volgende week vrijdag onze volgende thuiswedstrijd te mogen spelen om 21.00 in De Misse tegen VC Volt DS 2. Tot vrijdagavond!

Lobke

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website