Betrokken
Weten wat er speelt in je club

D2 wedstrijd 13 oktober; Game-time!

 

Vanwege vakantie is dit artikel een weekje later gepubliceerd, D2 had geen wedstrijd op 20 oktober.

Zaterdag 13 oktober. Game-time! We mogen met zijn allen naar Volley Tilburg. Hoewel… Niet iedereen kan mee helaas. Onze sterspeelster libero Romee moeten we afstaan aan dames 1, omdat ze niet zonder haar kunnen. Zoe en Solfee liggen ergens op een strand. Dus we zijn met 9 man sterk. Er is getwijfeld of we Yvette, Bram en Anouk mee laten draaien in het achterveld en dus zonder libero te spelen. Maar uiteindelijk is er toch voor gekozen om Marloes te vragen of ze het ziet zitten als libero haar souplesse te laten zien. Voor het team doet Marloes alles (of in ieder geval heel veel). Dus ze trekt haar witte shirt aan. Dat betekent wel dat we weinig wisselmogelijkheden hebben.

Blijkbaar is dit alles geen probleem als we eenmaal in het veld staan. We beginnen sterk en laten Tilburg alle hoeken van het veld zien. We blokkeren hun sterkste aanvaller af en die zien we de hele wedstrijd niet meer echt terug aan het net. We vinden de gaten in de achterste hoeken en het voelt alsof al onze aanvallen raak zijn. Door onze servicedruk komt Tilburg niet in hun eigen spel. Eerste set voor ons!

In de tweede set komt Gwyneth erin voor Anne op de spelverdeling en Anne mag haar kwaliteiten laten zien op de dia. Tilburg start echter erg sterk. Zij verhogen hun servicedruk en wij kijken snel tegen een achterstand aan. We knokken ons terug en het wordt een erg spannend einde van de set. Boven de 20 punten gaan we gelijk op. Helaas  trekken wij aan het kortste eind en staat het 1-1 in sets.

De derde set lijkt voor een groot deel op de tweede. Onze pass komt niet meer zo goed aan bij het net en het duurt lang voordat we de serviceserie van hun diagonaal kunnen doorbreken. We geven alles wat we hebben, maar het is helaas niet goed genoeg. Ook deze set verliezen we nipt.

Dan gaan we voor de 2-3 overwinning. We starten vol goede moed en met een andere opstelling. Yvette begint deze keer op buiten in plaats van midden. Helaas krijgt Bram na enkele punten kramp in haar kuit en moet gewisseld worden, maar we hebben geen middens meer langs de kant staan. Suus komt erin. Ze levert een sterke service-serie af en laat zien dat we het uitvallen van Bram prima kunnen opvangen. Aan het net nemen Yvette en Loes de middenpositie over. Een prima oplossing! Helaas niet voldoende om deze set naar ons toe te kunnen trekken.

Eindstand 3-1 voor Tilburg. Komend weekend is er voor ons geen wedstrijd, maar vrijdag 26 oktober spelen we om 20.00 weer fris en fruitig in de Misse.

Loes

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ">Pete Bakarbessy

di 16 okt. 12:38 (6 dagen geleden)

 

aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">ik

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." />

BeantwoordenDoorsturen

 

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website