Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Eerste overwinning voor dames 2!

Vrijdagavond 5 oktober is de eerste overwinning behaald voor HLB DS van Daal dames 2! In een spannende wedstrijd tegen VC Kessel was het team met de meeste doorzettingsvermogen die de overwinning naar zich toe trok.

Een goed begin is het halve werk! Zo begon de wedstrijdvoorbereiding met een teametentje verzorgd door Pete, waarin de eerste strategische stap gezet werd. Een spaghetti bolognese met zoveel knoflook, dat wanneer wij luidkeels H-L-B zouden joelen de tegenstander direct zou omvallen van deze bedwelmende geur. Met een volle buik en goede moed begon de tocht naar de sporthal, waar de strijd gestreden ging worden.

En wat waren wij er klaar voor! Motiverende muziekjes in de kleedkamer, haren mooi in de vlecht en een gestructureerde warming up. En zo was het allereerste punt van de set ook voor HLB van Daal! Echter volgde er daarna een pingpong reactie aan punten en gingen we gelijk op. We moesten even opwarmen, dat was duidelijk. Maar al snel liepen we een aantal punten uit, met name door de slordige fouten aan de overkant en onze beresterke service van o.a. Marloes van der Aa en Anne Schenk. In het midden van de set kwam VC Kessel weer bij en werd het een spannende strijd naar het einde, gelukkig wisten wij aan het langste eind te trekken.

Er was winst, maar achterover leunen was zeker niet ter sprake. We begonnen sterk in de 2e set met 4-0 voorstand maar helaas gaven we dit weg en kwam VC Kessel voor te staan. Hun snelle verdediging en enkele harde ballen koste ons de kop en verloren we de set.

Tijd voor actie! En wat hebben we in de derde set staan shinen! Met een perfecte pass van o.a. libro Romee Coijmans  wist spelverdeler Gwyneth Ouwekerk de blokkering van de tegenstander totaal het spoor bijster te maken. Een ijzersterke aanvalsreeks van Loes van den Broek (LOES HAKT ZE TOT APPELMOES)  zorgde ervoor dat hun moed helemaal in de schoenen zakte. En onze muur van een blokkering zorgde ervoor dat hun aanval geen schijn van kans had. Winst met 25-14 zorgde ervoor dat we met vertrouwen op naar de 4e set gingen.

Aan het begin van de 4e set zat de sfeer er goed in, niet alleen bij ons maar ook bij de tribune. We verloren deze set nipt met 25-23, balen. Dus, hier even een ode aan de tribune: jullie waren geweldig! Zonder jullie luidkeelse aanmoediging en opzwepende waves gaven wij de moed niet op.

Op een late vrijdagavond een 5e set spelen en dan verliezen was absoluut geen optie! Het begin liep gelijk op en de spanning was te voelen. Wat kreten vanaf de bank als: ‘’we gaan glitters poepen’’ samen met een kill block van Anouk de Bie zorgden voor een sprint en pakte we de set met 15-12.

Een wedstrijd om veel van te leren, op naar de volgende! Zien we jullie op 13 oktober in Tilburg, tegen Volley Tilburg?

Liefs, Anouk M

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website