Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Gevalletje jammer voor Dames 2

Na een goede voorbereiding mocht dames 2 op vrijdag 21 september de start maken van het wedstrijdseizoen!

Dames 2 speelt voortaan de thuiswedstrijden op vrijdag avond. Even wennen, maar het publiek wist ons goed te vinden en de tribune zat helemaal vol. De meiden van Hovoc DS 1 zijn vorig jaar kampioen geworden in de promotieklasse dus we wisten dat het een spannende pot kon gaan worden. 

 De eerste set werd gestart met Gwyneth als spelverdeelster, Lobke als diagonaal, Loes en Zoë als passer lopers, Anouk B en Anouk M op het midden en Romee als libero. Helaas kwamen we gelijk op een achterstand door onder andere een goede service van de tegenstander. Aan de kant van HLB was er helaas wat meer spanning aanwezig wat het spel belemmerde. Maar toch wisten we Hovoc op de voet te volgen. De dubbele wissel met Marloes en Anne voor Lobke en Gwyneth leek goed uit te pakken maar mocht helaas niet meer baten. We verloren de set met 21-25.

 De tweede set kregen we de opdracht om minder gespannen te spelen. Tja, hoe doe je dat als je zenuwachtig bent? Als iemand de gouden tip heeft, meld je bij dames 2 haha! Vol goede moed werd set 2 gestart met Gwyneth als spelverdeelster, Anne als diagnonaal, Loes en Zoë als passer lopers, Solfee en Anouk M op het midden en Romee als libero. Ook nu lukte het ons niet om de draai te vinden en ons eigen spel te spelen zoals we in de voorbereiding hadden laten zien. Een lastige service van de tegenstander zorgde ervoor dat het achterveld moeite had om de pass goed te brengen. Bij een stand van 14-23 kwam Yvette voor Anouk M in het veld en Lobke voor Gwyneth waardoor Anne mocht gaan spelverdelen. Een laatste poging om het verlies van de 2e set tegen te gaan. Helaas... Deze set werd door dames 2 verloren met 16-25.

 'Meiden, we staan met 2-0 achter... Nu gaan we vrijuit spelen want als we zo doorgaan verliezen we met 4-0', werd door Jose gezegd. Was dit de juiste motivatie om eindelijk over de zenuwen heen te stappen? Anne, Lobke, Suus, Zoë, Solfee, Yvette en Romee mochten het laten zien. We kwamen wederom op een achterstand van 4-11. Een time out voor dames 2 zorgt voor verbetering. Halverwege de set mocht Gwyneth de rol als spelverdeelster van Anne overnemen en dames 2 wist weer bij te komen naar een stand van 12-12. Marloes werd vervolgens als diagonaal ingezet op de plaats van Lobke en Loes kwam op de plek van Suus aan het net. We wonnen deze set enthousiast met 25-18!

 En nu vol gas door... de speelsters langs de kant waren enthousiast en de wedstrijdspanning in het veld werd al minder. De 4e set werd gestart, de service was voor ons. Maar wederom begon HLB helaas met een achterstand aan de set. Een time-out van Jose haalde Hovoc misschien uit de flow? Marloes en Lobke wisselden elkaar deze set af zodat Lobke met haar lengte aan het net kon shinen en Marloes met haar service en verdediging in het achterveld. Loes werd voor Suus ingebracht maar ondanks de verschillende wissels kwamen we op een achterstand van 10-15. De 4e set moeten we helaas afgeven met 21-25. Onze allereerste competitie wedstrijd verloren wij met 3-1. 

Ontzettend balen en terugkijkend op de voorbereiding hebben we wellicht niet alles laten zien wat we in huis hebben. Was het de spanning? Was het de vrijdag avond? Was het de tegenstander? Wij gaan in ieder geval weer hard aan het werk en blijven positief want we weten dat we het kunnen!

Volgende week vrijdag spelen wij om 20:00 uur een uit-wedstrijd in Meijel tegen Peelpush DS3.

Komen jullie ons weer aanmoedigen? Hopelijk tot dan!

 

Marloes

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website