Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 wint met vallen en opstaan toch met 1-3

Daar was haar prins op het witte paard. Hij stapte af en vlijde naast haar neer. Hij pakte haar knie liefdevol vast en gaf haar alle energie die ze nodig had. Ze voelde de kracht om op te staan met behulp van haar teamgenoten. Toen ze stond riep ze verrukt: “hij knoept weer terug!”.

Zo kon het sprookje voor dames 2 weer verdergaan. José strompelde naar haar troon naast het veld en kon toezien hoe we de wedstrijd knap uitspeelden. Volgens mij had ze het liefst nog verder gespeeld met haar teruggeklapte knie, maar dat leek niemand een goed idee.

Dames 2 was vandaag uitgerukt naar Oosterhout. VOKO stond op het programma. Helaas lag Anouk met 40 graden koorts thuis in bed en aangezien dames 1 niet zonder Zoë kan, was ook zij niet aanwezig. José gaf aan dat ze op de midden wilde spelen als het team dat ook een goed idee vond. Toen iedereen (vrij snel) akkoord was zijn we begonnen met inspelen. De muziek stond lekker hard, dus ook onze lipleesvaardigheden zijn weer verbeterd.

De eerste set begon goed en de teams waren aan elkaar gewaagd. De tegenstander had een goede service en dwong onze passers naar de achterlijn. Maar ook de servicedruk van de HLB-ers lag hoog. Met name Solfee en Susan hebben heel wat directe punten kunnen scoren. De set eindigde in 23-25 in ons voordeel.

Vol energie gingen we de tweede set in. De blokkeerders gaven alles om de eerste aanval van VOKO tegen te houden. Maar daar ging het mis. José stapte op de voet van Susan en viel neer. Het leek in eerste instantie vrij ernstig omdat ze enorme pijn had bij het kniegewricht. Gelukkig ‘knoepte’ hij dus terug toen ze opstond waarna we wel opgelucht konden ademhalen. We hadden dan geen reserve middens meer achter de hand, maar gelukkig was daar Noor. En Noor pakte haar kans. Of ze nu moest aanvallen of blokkeren, dat maakte haar niet uit. Ze ging voor iedere bal en hoe langer ze in het veld stond, hoe beter dat ging.

Helaas lieten we onze voorsprong in de tweede set los en verloren we deze met 25-23. Toch lieten we ons niet uit het veld slaan. Gwyneth heeft volgens mij een geheime hobby waarvoor ze hengels op zolder heeft staan, want ze haalde alle ballen uit het net zodat we ook de lange rally’s naar ons toe konden trekken. En we gingen steeds beter gebruik maken van de openingen die onze lange tegenstanders op het veld lieten. Loes was blij dat de zaal lekker warm was, want hoe warmer hoe beter het gaat en wellicht dat dat voor haar teamgenoten ook gold, want regelmatig zagen we gefrustreerde dames aan de andere kant van het net die niet meer wisten waar ze het beste konden gaan staan om de bal op te vangen.

Door ook nog een paar keer gebruik te maken van de dubbele wissel heeft iedereen kunnen bijdragen aan de winst van deze partij want ook in de derde (12-25) en vierde (17-25) set draaiden we zo lekker als team dat niets ons van de wijs kon brengen. En zo eindigde dit sprookje met een 1-3 winst voor HLB dames 2 en kijken we met verlangen uit naar de thuiswedstrijd tegen VVS’92 die zaterdag 20 januari om 14:45 op het programma staat. Het is echter nog niet duidelijk of de wedstrijd doorgaat of verzet wordt. VVS  heeft namelijk (vanwege zaalgebrek bij hen) al in Den Dungen gespeeld en wil de wedstrijd nu alsnog verzetten.........

Loes

 

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website