Teamweekend Dames 2

Afgelopen weekend, 9 en 10 september, heeft D2 een soort van mini-teamweekend gehad. Nieuwkomers Solfee en Noor hebben in juni vol enthousiasme de organisatie op zich genomen van onze teamdag op zaterdag 9 september, de dag voor de clubdag. Zo gezegd, zo gedaan. Maar 2 weken voor 9 september: Is er al iets bekend Solfee en Noor? Wat gaan we doen? Hoe laat beginnen we? Is het alleen 's middags of ook 's ochtends? Wat voor kleren moeten we aan? Gaan we ook eten? Het bleef vrij lang stil......ze wisten het zelf ook niet helemaal!? Organiseren is best moeilijk!

Maar uiteindelijk werd er toch beetje bij beetje steeds meer bekend, alhoewel tot het laatste moment nog niet duidelijk was waar we heen gingen en wat we gingen doen. Aangezien Pete vreesde voor een hele actieve dag, haakte hij helaas overdag af. Hij heeft twee hele leuke activiteiten gemist!

Rond 12.30 uur verzamelden we bij Solfee thuis waar we koffie/thee en een lekkere warme verse cake geserveerd kregen (met dank aan Eugenie!). Daarna zijn we met de auto naar Gemonde/Boxtel gereden naar Boerderij Het Dommeltje. Daar werden we ontvangen met ranja (foto) .....krijg je met zo'n jong team......en werden we in 2 groepen verdeeld om oud-Hollandse spelletjes (foto) te gaan doen (ja ja, bijna spelletjes uit de tijd van de coaches). Jullie zullen begrijpen dat meedoen altijd belangrijker is dan winnen, maar het ging er wel op....stelletje fanatiekelingen! Uiteindelijk hebben Loes en Solfee (doorgestoken kaart natuurlijk) een beker, o nee oorkonde, gewonnen.

ranja.jpgspel.jpg

Tussendoor hebben we even lekker in het zonnetje een drankje genuttigd. Daarna werden we in 2 nieuw verdeelde groepen het maïsveld ingestuurd. In het maïsveld lagen "aanwijzingen" verstopt die, als je ze vond, het antwoord op vragen konden vergemakkelijken. Met de antwoorden kon je een slagzin invullen. Volgens onze "begeleidster" hadden beide groepen de slagzin uiteindelijk helemaal goed, alleen hadden we wel 2 verschillende uitkomsten......."meedoen is belangrijker dan winnen" zal ze wel gedacht hebben. En dat was ook zo, het weer zat op dat moment helemaal mee; heerlijk gewandeld, in het zonnetje, door het maïs! (foto)

mais.jpg

Na deze enerverende middag, waarin we toch een aantal opmerkelijke (maar zeker mooie) eigenschappen van speelsters naar boven hebben zien komen, zijn we weer naar huize Postma terug gekeerd, alwaar Marcela (oorspronkelijk uit Chili) al voor ons klaar stond om voor ons te gaan koken. Zij had thuis al een en ander voorbereid en een aantal van ons mochten haar helpen met de finishing touch (bofferds). Wij kregen eerst twee heerlijke voorgerechten geserveerd (garnalen in romige saus en champignons met kruidenkaas in plakje spek). Als hoofdgerecht een enorme pan met paëlla gevuld met stukken kip, inktvis en ongepelde garnalen (foto). Daarbij een heerlijke tomatensalade. Als toetje kregen we "créme-brullee anders". Dit alles onder het genot van een lekker wijntje voor de 18+ers; een zeeeeer geslaagde maaltijd en avond.

paella 2.jpg

Enige minpuntje was de afwezigheid van Zoë, die natuurlijk met D1 op pad moest. Zoë kwam 's avonds gelukkig nog wel even langs, maar toen waren de eerste teamgenoten al naar huis (geen idee wat er zo belangrijk was.....). Helaas was het niet mogelijk een datum te prikken waarop Zoë wel meekon. D1 heeft gewoon elk weekend in de voorbereiding helemaal vol gepland. Zoë, je hebt wat gemist, maar er komen nog genoeg gezellige dagen/avonden met D2, dat weet ik nu al zeker!

Solfee en Noor, bedankt voor de organisatie. Super gedaan! Familie Postma bedankt voor de gastvrijheid, ook super!

Teampie, bedankt voor de gezelligheid vandaag!

Vervolgens gingen wij allemaal redelijk bijtijds naar bed natuurlijk, want de volgende ochtend stond om 09.15 uur een gezamenlijk ontbijt bij Kees Broeren van Majorcabar op het program dat ons werd aangeboden door Louis Blom van Betonstaalvlechtbedrijf Blom B.V.

ontbijt.jpg

Wij hebben een heerlijk ontspannen ontbijtje genuttigd (foto) en konden ons dus heel goed voorbereiden op onze wedstrijd van vandaag tijdens de clubdag van HLB van Daal/DS tegen ons eigen D3. Een enkeling in ons team wilde toch wel persé winnen van dit team........

De voorbereiding is net begonnen, we zitten er nog midden in en het is al weer bijna zover dat de competitie start. Zo'n korte voorbereiding voor een team dat zo gewijzigd is.....en toch al zo spelen, dat ziet er heel hoopvol uit. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit een heel leuk jaar gaat worden. Hopelijk heeft iedereen dat vertrouwen, ook onze supporters!

D2 speelt de thuiswedstrijden meestal om 14.45 uur. Het zou leuk zijn als jullie komen kijken én aanmoedigen!

Hopelijk tot gauw,

José namens D2

team2.jpg

 

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website