Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 verliest na goede wedstrijd

Op zaterdag 23 maart speelde Dames 1 tegen VC WIK Groot-Ammers Dames 1. Ze stonden op dat moment op een tweede plek, met nog alle kansen op een mogelijke kampioenschap. In de eerste confrontatie tussen beide teams was WIK de betere geweest en Dames 1 zocht naar revanche. Met een goede serie van negen achtereen gewonnen wedstrijden was Dames 1 klaar voor de wedstrijd.

In de voorbeschouwing werd nog benadrukt dat WIK vandaag moet en dat wij ontspannen mogen volleyballen.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Solfee Postma, Maartje van Haren, Medi Goossens, Marit Keuning en Zoë Ücerler. Dames 1 begon scherp aan de eerste set, waarbij er al snel een voorsprong op het bord stond, 6-2. Helaas volgde daarna een mindere serie met meer servicefouten aan de kant van Dames 1. Het spel stond echter als een huis. Met goede blokkeringen van Solfee Postma en Marit Keuning werd de aanval van WIK ontregeld en een stabiele pass, geregeld door Zoë Ücerler zorgde dat de ballen goed bij Maureen Pennings kwamen. Zij kon naar alle lust verdelen en de aanvalsters in stelling brengen. Dames 1 liep verder uit en WIK kon uiteindelijk niet verder in de buurt komen. De eerste set werd met 25-18 gewonnen, na een mooie ace van Maureen Pennings.

De tweede set bleven dezelfde zeven staan.  De start was deze keer wat minder, persoonlijke foutjes slopen in het spel van Dames 1 en waar in de eerste set de afronding goed was, was deze in het begin van de tweede set minder. Puntje voor puntje kon WIK verder uitlopen. Een fantastische servicebeurt van Eefje Groenendaal bracht verandering in het spel van Dames 1, 8 punten op rij. Met veel druk vanuit de service kon Dames 1 weer in het eigen spel komen. Geholpen door beslissingen van de scheidsrechter, stond plots 22-18 in het voordeel van Dames 1. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven door Dames 1 en de tweede set werd met 25-22 gewonnen.

Met de kantwissel werd al gewaarschuwd voor de derde set. We mochten nu niet verislappen. Helaas lukte het niet om de druk van de eerste twee sets vast te houden. De eigen service en pass begon minder goed te lopen en ook aan het net werden de ballen niet goed afgemaakt. Aan het eind van de set kwam nog een dubbele wissel met Salina Nijkamp als spelverdeler en Iris Verhoeven als diagonaal. Het mocht echter niet baten en Dames 1 verloor de derde set met 15-25.

De vorige set moest snel vergeten worden en alle energie moest naar de vierde set. Een goed begin, met een goede serviceserie van Medi Goossens zorgde voor de eerste voorsprong in de set. Maar WIK kwam snel weer terug in het spel. Maaike Pels kwam in het veld om de aanval te vesterken. En Dames 1 begon zich terug te knokken in de wedstrijd. Het werd een spannende pot volleybal met lange rally’s aan beide zijde. De punten aan de kant van Dames 1 werden door zowel hard geslagen ballen als goed geplaatste tikballen gemaakt. Boven de 20 was het opnieuw WIK die een kleine voorsprong pakte en die werd niet meer afgegeven. WIK wist de vierde set met 24-26 te winnen.

Daarmee kwam het aan op een beslissende vijfde set. Dames 1 begon goed aan deze set met een goede serviceserie van Maartje van Haren en veel punten van Maaike Pels met slimme balletjes via de handen. Dames 1 had een voorsprong van 13-9 en deze had niet afgegeven mogen worden. Maar zoals de titel en voorgaande zin al verraden, gebeurde dat wel. WIK zette een eindspurt in en wist langszij te komen. Dames 1 had nog wel de eerste matchpunten 14-12 en 14-13. Maar het was WIK die bij en stand van 14-15 het laatste punt van de wedstrijd maakte.

Daarmee kwam een eind aan de reeks van negen overwinningen op rij voor Dames 1. Echter is het eerste doel al wel behaald. Dames 1 is zeker van een, minimaal, vijfde plek. Een plek vier is theoretisch ook nog mogelijk, maar zal in de praktijk erg lastig worden.

Zaterdag 6 april wacht de volgende kampioenskandidaat, Havoc Dames 1. De eerste wedstrijd, eind 2018, won Dames 1 met 4-0. Havoc is er waarschijnlijk op gebrand om die wedstrijd goed te maken. Dames 1 zal dus vol aan de bak moeten. De wedstrijd begint om 19.00 uur in Haps. Dus heeft u zin in een mooie pot volleybal, kom dan kijken!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website