Dames 1 wint slechte wedstrijd

Na een vrij weekend, waarin carnaval werd gevierd, moest Dames 1 aantreden tegen Taurus Dames 1 uit Houten. Met hier en daar nog wat carnaval in de benen zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden. De eerste wedstrijd was met 3-2 gewonnen door de dames uit Den Dungen, Taurus had dus wat recht te zetten. Daarnaast had Taurus nog maar 1 thuiswedstrijd verloren, dus HLB was gewaarschuwd.

 

Zoë Ücerler was helaas niet onschonden uit het NOJK gekomen met een schouder die uit de kom was geraakt. Gelukkig kon Romee Cooijmans mee om haar op de libero positie te vervangen.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Solfee Postma, Maartje van Haren, Medi Goossens, Marit Keuning en Romee Cooijmans. Dames 1 begon goed met een goede serviceserie van Maureen Pennings. Helaas was het spel dat daarop volgde minder goed. De passing was minder dan de afgelopen wedstrijden en ook in de aanval werden ballen soms (te) makkelijker uitgeslagen. Een goede service serie van Taurus zorgde voor een ruime voorsprong. En hoewel Dames 1 nog een laatste spurt inzette, was het onvoldoende om langszij te komen en Taurus won de eerste set met 25-20.

De tweede set begon Dames 1 met goede serviceseries van zowel Eefje Groenendaal en Solfee Postma. Het spel begon ook beter te worden, waarbij Maureen Pennings de aanvalsters in stelling bracht. Met goed verdedigend werk van beide teams waren het vaak lange rally’s. Halverwege de set had Taurus de achterstand weer weggewerkt. Maaike Pels kwam in het veld om het team een extra boost te geven. Er werd hard gewerkt door alle speelsters en met het nipte verschil van 23-25 werd de set gewonnen.

Maartje van Haren zorgde voor een goed begin in de derde set, een voorsprong van 5-1 stond al snel op het bord. Gedurende de hele set had Dames 1 een voorsprong en ook het spel was beter dan in de sets hiervoor. Er waren mooie reddingen van Romee Cooijmans en ook het blok pakte af en toe puntjes mee. De derde set werd met 18-25 gewonnen.

Dames 1 had de kans om de wedstrijd met 3-1 binnen te slepen. Helaas was het begin van de vierde set niet goed. Met veel servicedruk kon Taurus uitlopen. Het spel, wat in de derde set juist wat beter was geworden, zakte weer af naar het niveau van de eerste twee sets. Er werd hard gewerkt aan de kant van Dames 1, soms afgesloten met mooie aanvallen van Eefje Groenendaal. Bij de big points had Dames 1 Taurus weer bijgehaald. Helaas kon het niet worden doorgezet en Taurus won de vierde set met 25-23.

Dat betekende opnieuw een beslissende vijfde set voor Dames 1 tegen Taurus. Het begin in de set ging het gelijk op, Iris Verhoeven kwam in het veld om het blok te versterken. Maar vanaf 6-6 kon Taurus een aantal punten op rij maken, onder andere door fouten aan de kant van Dames 1. Een fantastische service serie van Solfee Postma zorgde ervoor dat Dames 1 terug kwam in de wedstrijd en zelfs op voorsprong 12-14. Taurus kon nog een matchpoint weg werken, maar het tweede punt werd door Dames 1 gemaakt, 13-15.

Opnieuw een overwinning voor Dames 1, de achtste op rij, helaas was het ditmaal niet door goed spel. Maar zoals in de nabespreking werd gezegd, ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen. Dames 1 bezet nu de vijfde plaats, met een voorsprong van 12 punten op nummer 6.

De komende weken zal Dames 1 nog vier spannende wedstrijden hebben, niet zozeer voor Dames 1 zelf, als voor de tegenstanders. Waarbij de nummer 1 en 2 de tegenstanders zijn, als de nummer 10 en 11. En aangezien het zowel bovenin als onderin nog niet beslist is, zullen de tegenstanders er alles aan doen om punten te pakken tegen Dames 1. Volgende week zaterdag op 16 maart zal Dames 1 om 19.30 spelen tegen Kraftwell Symmachia Roosendaal Dames 1. De eerste werdstrijd werd met 3-1 gewonnen en dat zal Dames 1 in Roosendaal proberen te evenaren.

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website