Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 knokt naar de overwinning

Op zaterdag 9 februari stond de altijd spannende wedstrijd tegen Spivo Dames 1 op het programma. De thuiswedstrijd was met 4-0 gewonnen, dus Dames 1 vertrok met goede papieren richting Spijkenisse. In de afgelopen week was niet iedereen fit, maar gelukkig op zaterdag was iedereen klaar om te knallen. Helaas konden Maaike Pels en Luuk Johtmann niet aanwezig zijn. Lily Vercruijsse nam de rol als coach over.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Solfee Postma, Maartje van Haren, Salina Nijkamp, Iris Verhoeven en Zoë Ücerler. De start was niet optimaal voor Dames 1 en al snel stond een 4-0 achterstand op het bord. Spivo zette door en de achterstand werd groter. Dames 1 kreeg het niet voor elkaar om de servicedruk van Spivo onder controle te krijgen. Romee Cooijmans kwam in het veld om de pass te regelen. En het spel van Dames 1 begon beter te lopen. Op de service van Maureen Pennings werd de stand van 15-7 gelijkgetrokken, 15-15. Beide teams hadden een periode waarin er veel servicedruk werd geleverd. Helaas was het uiteindelijk Spivo die aan het langste eind trok, 25-22.

In de tweede set was Medi Goossens het veld in gekomen. Het devies was om de tweede helft van de eerste set door te trekken. Er werd direct gestart met een mooi punt van Maartje van Haren. De rest van de set ging het gelijk op. Beide teams konden op de service geen gat slaan en aan beide kanten werd er hard gewerkt om de ballen van de vloer te halen. Maartje van Haren zorgde aanvallend voor veel punten. Op 21-21 kwam Marit Keuning in het veld voor de service. Hierop kwam Spivo niet meer tot scoren en de set werd met 21-25 gewonnen.

De derde set stond in het teken van veel servicefouten aan de kant van HLB. In totaal 8 keer werd uitgeserveerd of in het net. Mede door die hoge foutenlast kon Spivo een gaatje slaan, al werd deze tegen de twintig op de service van Maartje van Haren weer gedicht. Spivo deed echter nog een stapje bij en wist een voorsprong te pakken, 24-21. Op de service van Solfee Postma, die naast veel servicedruk ook goed verdedigde, werd het gat gedicht en kwam Dames 1 bij 24-25 op setpunt. Het eerste setpunt werd niet benut, maar het tweede setpunt werd glansrijk afgemaakt, 25-27.

Met een 2-1 voorsprong ging Dames 1 de vierde set in. En het ging lang gelijk op. Halverwege de set kreeg Dames 1 een kleine achterstand te verwerken. Met servicedruk lukte het om de achterstand te verkleinen. Dames 1 knokte voor wat het waard was, maar ze werden niet geholpen door de arbitrage. Een goed laten gelopen uitbal van Maartje van Haren, werd als in beoordeeld. En ook netfouten werden niet gezien. Maar Dames 1 knokte zich terug langszij. Maartje van Haren bleef punten maken in de aanval. En ook Solfee Postma pakte aan het net haar punten. Bij de stand van 22-24 in het voordeel van Dames 1 sloeg Maartje van Haren het winnende punt. Een mooie bal die via het blok van Spivo buiten het veld belande. Helaas zagen en hoorden beide scheidsrechters dat niet en een slopende eindstrijd volgde. Dames 1 stond steeds op matchpoint en Spivo maakte gelijk. Bij 28- 27 had Dames 1 haar 6de matchpoint. En na een slopende wedstrijd maakt Dames 1 het laatste punt.

 Een zwaar bevochtte 3-1 overwinning voor Dames 1, waarin beide teams de wil om te winnen lieten zien. Het eigen niveau niet op alle momenten gehaald, en de eigen servicedruk liet soms nog te wensen over. Maar Dames 1 heeft laten zien dat met hard werken en de wil om te winnen, veel bereikt kan worden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SOMAS/Activia DS 2 op het programma. Om 17.00 zal de wedstrijd in de Misse van start gaan. Dames 1 heeft nog wat recht te zetten, want in de eerste wedstrijd werd met 3-1 verloren. Dames 1 is nog ongeslagen in de tweede competitiehelft, met zes overwinningen op rij(!) en dat willen de dames graag zou houden. Dus kom allemaal kijken, de tribunes zullen weer klaar staan. Tot zaterdag!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website