Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 neemt revanche en wint

Op zaterdag 26 januari speelde Dames 1 in Meerkerk tegen Volley Meerkerk Dames 1. De vorige wedstrijd werd met 4-0 verloren, dus Dames 1 had iets rechts te zetten. De afgelopen week was er weer hard getraind en Dames 1 was klaar om te knallen!

 

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Iris Verhoeven, Salina Nijkamp, Solfee Postma en Zoë Ücerler. Van te voren werd afgesproken om met veel servicedruk te spelen, goed te communiceren, maar vooral het eigen spel te spelen. Er werd in het begin van de set een klein gaatje geslagen in het voordeel van HLB. En hoewel Meerkerk soms dichtbij kwam, bleef de voorsprong in het voordeel van Dames 1. Met 18-25 werd de eerste set gewonnen.

De tweede set begon met een goede servicebeurt van Eefje Groenendaal, helaas werd die al snel teniet gedaan. Een goede serviceserie van Meerkerk, en daarbij een goed blok zorgde ervoor dat Dames 1 al snel weer werd ingehaald. Er werd hard geknokt aan de kant HLB, wat soms voor lange rally’s zorgde. Maaike Pels en Maartje van Haren werden in het veld gebracht. En een korte opleving volgde, waarbij HLB tot 24-23 terugkwam. Helaas kon Meerkerk de set winnend afsluiten met 25-23.

Tactische veranderingen aan het begin van de set, zorgden helaas niet voor het gewenste resultaat. Meerkerk kon een snelle voorsprong nemen. Dames 1 hard knokken voor de ballen, met mooie reddingen van Zoë Ücerler en goed verdedigend werk van Maureen Pennings. Aan het net werden zorgde Iris Verhoeven met mooie ballen voor de scores. Helaas was het net niet voldoende en Dames 1 verloor de derde set met 25-22.

Ondanks de 2-1 achterstand voelde Dames 1 dat het vandaag mogelijk was om te kunnen winnen van Meerkerk. Een goede serviceserie van Marit Keuning zorgde voor een voorsprong aan het begin van set, 9-3. De rest van de set kwam Meerkerk niet dichter in de buurt. Salina Nijkamp en Eefje Groenendaal zorgden als passer-lopers voor de scores en op midden pakten ook Solfee Postma en Marit Keuning hun punten mee. Dit resulteerde in een 20-25 overwinning in de vierde set.

Dat betekende een 2-2 stand en dus een beslissende vijfde set. Deze set gaat tot de 15 punten en Dames 1 wist direct een voorsprong te maken op de service van Marit Keuning, 8-3. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een mooi block van Maaike Pels zorgde voor het laatste punt, 10-15.

Daarmee had Dames 1 de wedstrijd gewonnen en 3 punten werden mee terug genomen naar Den Dungen. Daarmee blijft Dames 1 nog ongeslagen in 2019. Een reeks die ze willen voorzetten volgende week. Dan komt VC Velden Dames 2 op bezoek. In de heenwedstrijd werd met 3-2 verloren. Dus Dames 1 wil dit in de aankomende thuiswedstrijd rechtzetten. Om 17.00 uur zal de wedstrijd beginnen in de Misse. Graag zien we jullie op de tribune!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website