Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 wint ook eerste thuiswedstrijd van 2019

Zaterdag 19 december speelde Dames 1 tegen Next Volley Dordrecht Dames 1. De vorige wedstrijd werd door Next Volley met 3-1 gewonnen, en was het spel van Dames 1 niet goed. Dames 1 had dus een hoop recht te zetten. Quinty van de Boogaart en Marlies Altorf waren als kanjers van de week een hele goede aanwinst als enthousiaste volleybalsters. Super dat jullie er waren meiden!

 

Bij de voorbespreking waren we niet helemaal compleet, wat voor wat spanning zorgde. Maar uiteindelijk was iedereen uitgeslapen (hè Solfee) aan het begin van de wedstrijd.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maartje van Haren, Salina Nijkamp, Iris Verhoeven en Zoë Ücerler.  Het begin van de set ging gelijk op. Helaas kon Dames 1 met de service, normaal een wapen, nu weinig druk zetten. Dit zorgde ervoor dat de aanvalsters aan de kant van Next Volley goed in stelling konden worden gebracht. Dit gaf hun de kans om naar hartenlust te scoren. Ook het blok aan de zijde van Dordrecht was erg sterk en Dames 1 kwam er moeilijk langs. Halverwege de set kon Next Volley een gat slaan en het lukte Dames 1 niet om dat gat te dichten. De eerste set ging met 18-25 verloren.

Door een tactische omzetting in de tweede set, kon Dames 1 beter van start gaan. De druk van de service nam toe en het eigen spel werd beter. De pass werd verzorgd in het achterveld en door goede keuzes van Maureen Pennings werd het blok steeds beter omzeild. Salina Nijkamp zorgde op de buitenkant voor rake klappen en slimme balletjes en ook de blokkering begon beter te lopen. Iris Verhoeven, die dit seizoen wisselt tussen diagonaal en midden, stond op midden te knallen. Pas bij 20-20 kon Dames 1 echter een gat slaan. Op de service van Eefje Groenendaal werd de set beslist met 25-21.

Bij de wisseling van helft, kreeg Next Volley Dordrecht een gele kaart van de scheidsrechter. Dames 1 kon gelukkig het spel van de tweede set doorzetten. De druk van de service was hoog, waardoor de blokkering aan de kant van HLB meer kans had. Halverwege de set zorgde achtereenvolgend kill blocks van Maartje van Haren, Marit Keuning en Eefje Groenendaal voor een voorsprong aan de kant van Dames 1. Dames 1 bleef met veel druk spelen en bij een stand van 23-17 kwam Yanniek Vos erin als spelverdeelsters. Vakkundig werd de set uitgespeeld en met 25-19 werd de derde set gewonnen.

Een 2-1 voorsprong dus voor Dames 1. Het begin van de vierde set was nog goed aan de zijde van Dames 1. Echter nam de druk te snel af. Next Volley kwam met eigen spel weer beter in de wedstrijd en Dames 1 werd onder druk gezet. Bij 17-18 kreeg Next Volley een rode kaart, dat betekende een punt voor HLB. Helaas leek het alsof Dames 1 daar ook van geschrokken was. De daaropvolgende punten konden de Dames niet met voldoende overtuigingskracht maken en Next Volley pakte de leiding terug. Met 20-25 ging de vierde set verloren.

Dat betekende een beslissende vijfde set. Het begin van de vijfde set was heel erg sterk aan de zijde van Dames 1. Op de service van Maartje van Haren stond als snel een 7-0 voorsprong op het bord. Dit kon Dames 1 niet meer uit handen geven. Er werd nog steeds hard gewerkt. En een snoeihard kill block van Solfee Postma en Maartje van Haren op de hoofdaanvalsters van Next Volley zorgde voor een goed einde van de wedstrijd. Dames 1 won de vijfde set met 15-5.

Al met al een mooie overwinning voor Dames 1, waar iedereen hard voor geknokt heeft. 3 punten blijven in Den Dungen. Volgende week speelt Dames 1 tegen Volley Meerkerk Dames 1, de nummer 3 van de competitie. In de thuiswedstrijd, ging Dames 1 er met 4-0 af. Dus het kan alleen maar beter worden deze wedstrijd. Kom allemaal kijken om 17.45 in Meerkerk en moedig Dames 1 aan!!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website