Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Eerste winst voor Dames 1 in 2019

Op zaterdag 12 januari vertrok Dames 1 richting Capella aan de IJsel voor de wedstrijd tegen VCN Dames 3. Het begin van 2019 verliep iets anders dan normaal. Trainer/coach Luuk Jothmann kan, vanwege verplichtingen met werk, niet aanwezig zijn op de trainingen in de eerste drie weken. Gelukkig werd dit binnen de club vakkundig opgevangen en stonden al snel twee trainers klaar. Robert Koops en Marcel Vink zouden de komende weken de trainingen verzorgen, dank daarvoor! Bij de wedstrijden kon Luuk gelukkig wel aanwezig zijn.

Dan terug naar de wedstrijd, in de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maartje van Haren, Medi Goossens, Solfee Postma en Zoë Ücerler. En het leek in het begin even wennen, misschien was het de tijd, misschien de eerste wedstrijd van 2019, maar Dames 1 zat er niet helemaal lekker in. Desondanks konden ze meekomen met VCN. Echter halverwege de set nam de druk van VCN toe en Dames 1 kwam die niet meer te boven. De pass zakte weg, de aanvallen gingen in het blok en ook het eigen blok fungeerde niet meer naar behoren. Er werden verschillende wissels toegepast. Romee Cooijmans kwam in het veld om de pass te regelen, Maaike Pels kwam erin voor Medi, Iris Verhoeven voor Maartje en Salina Nijkamp voor Maureen. Het mocht helaas niet baten en de eerste set werd met 25-14 verloren.

Dat was wel een domper voor Dames 1. Maar de koppen moesten weer omhoog, want de wedstrijd was nog lang niet voorbij. In de tweede set bleef Iris staan, en de rest van de starters moesten laten zien dat ze het ook konden. De pass werd beter en er werd slimmer gespeeld. De servicedruk nam toe, waarbij Eefje Groenendaal en Marit Keuning in het begin van de set een gaatje konden slaan. VCN kwam nog wel een paar punten terug, maar het gat bleef groot genoeg. Aan het eind van de set zorgde een goede servicebeurt van Solfee Postma voor de winst in de set 17-25.

De derde set bracht ook wat veranderingen mee. Iris werd ingezet op midden en Maaike Pels kwam erin als diagonaal, een positie die ze al een tijdje niet meer heeft gespeeld. Dit zorgde een moment ervoor dat ze niet goed wist waar ze moest staan. Dan maar met z’n allen op 1 positie. Dames 1 bleef goed spelen. De communicatie werd beter, zowel in het veld als langs de kant. Goede servicedruk zorgde ervoor dat het blok aan de kant van HLB vaak op de goede plek zat. Resulterend in onder andere een kill-block van Maureen Pennings. Dames 1 kon het goede spel voortzetten en hoewel de voorsprong nooit groot was, kwam VCN niet langszij. Dames 1 wist de derde set te winnen met 20-25.

Dan kwam de vierde set. In de eerste wedstrijd werd gewonnen met 3-2, en Dames 1 hoopte dat het deze wedstrijd niet tot een vijfsetter zou komen. In het begin ging het gelijk op, waarbij Dames 1 vaak 1 of 2 puntjes voorsprong had. Maar een goede servicebeurt van Iris Verhoeven bracht daar verandering in. De stand van 8-11 werd uitgebouwd naar 8-17 en VCN kwam daarna ook niet meer terug. Twee servicereeksen van Maureen Pennings en Eefje Groenendaal brachten de eindstand op 12-25.

Dus Dames 1 kon 4 punten terug mee naar Den Dungen nemen. Het was een wedstrijd waarin Dames 1 groei liet zien gedurende de wedstrijd. Aan het eind van de wedstrijd werd er meer gecommuniceerd, de pass werd beter gebracht, de druk met de service werd opgevoerd en alle speelsters voerden hun taken uit.

Volgende week staat de spannende wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht Dames 1 op het programma. In de eerste wedstrijd werd met 3-1 van hen verloren, dus HLB heeft wat goed te maken. Er zal deze week hard getraind worden om ervoor te zorgen dat thuis de punten worden gepakt. We zien jullie allemaal graag om 17.00 uur in de Misse!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website