Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 sluit 2018 goed af

Na het debakel van vorige week was het tijd voor Dames 1 om de laatste wedstrijd van het seizoen goed af te sluiten. Er werd gespeeld tegen de nummer 1 van de competitie Havoc Dames 1. Met onbevangen goed spel won Dames 1 met 4-0.

 

Onvangen gaan spelen was het devies voorafgaande aan de wedstrijd en dan maar zien waar het schip zou stranden. Helaas was Salina Nijkamp geblesseerd geraakt van de week en kon Sofie Donker nog niet meespelen. Er werd lekker ingespeeld en beide teams stonden de ballen in te knallen. HLB begon de eerste set met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maartje van Haren, Maaike Pels, Solfee Postma en Zoë Ücerler.

In de eerste set ging het spel gelijk op. Beide teams zorgden voor servicedruk, maar ook voor het scoren van punten. Lange rally’s en goede verdediging zorgden voor een leuke wedstrijd voor het publiek. Bij 17-17 zorgde een serviceserie van Maartje van Haren voor het eerste gaatje voor Dames 1. Dames 1 was als eerste bij de 20 punten en vanaf dan was het het belangrijkste om het spel goed uit te spelen. Met 25-20 was de eerste set binnen.

Maar Dames 1 merkte dat dit de wedstrijd was om meer punten van Havoc te kunnen pakken, zolang de druk maar opgevoerd zou worden. Die druk kwam in het begin van de tweede set van Maureen Pennings met een heel goede servicebeurt, waarmee de pass van Havoc onder druk kwam te staan. Helaas kon Havoc dat kunstje ook en met een goede sercivedruk kwamen ze terug tot 10-9. Echter, daarna was het weer Dames 1 dat de boventoon voerde. De pass begon beter te lopen en daardoor kon Maureen Pennings de aanvalster goed bedienen. Het block begon beter te lopen en Solfee Postma en Marit Keuning pakte hun punten mee. Met serviceseries van Eefje Groenendaal en Marit Keuning was het gat gemaakt en Dames 1 won de tweede set met 25-18.

De derde set was in het begin vrijwel in kopie van de eerste set, met een dit geval een goede serviceserie van Eefje Groenendaal, waardoor een voorsprong van 8-3 op het bord stond. Dames 1 was vrij aan het spelen. En met wat geplaatste geluksballen kwam Havoc in de derde set niet dichterbij. Maaike Pels en Maureen Pennings zorgden ervoor dat het gat groter werd met goede serviceseries. Overtuigend werd de derde set met 25-15 gewonnen.

Dat betekende sowieso al 3 punten voor HLB Dames 1, maar het bonuspunt wilden ze ook in Den Dungen houden. Dezelfde zeven startten ook weer in de vierde set. Vanaf de kant werd er luid aangemoedigd en ook het publiek op de tribunes zorgden voor het nodige lawaai en aanmoedigingen. Het begin van de set was opnieuw voor Dames 1. Bij een stand van 5-2 kwam Iris Verhoeven voor de service in het veld en haar eerste punt was gelijk een ace. Ze bleef staan als diagnonaal en behalve als servicekanon, maakte ze in de aanval ook haar punten. In het acterveld werden alle ballen van de grond gehaald door Zoë Ücerler, waardoor Maureen Pennings overal onder kon komen. Eefje Groenendaal en Maaike Pels wisten zowel aan het net als op de pipe-aanval hun punten te maken in de set. En de middens pakten hun punten mee, zowel in de aanval als in de blokkering. Yanniek Vos kwam er de laatste punten nog in als spelverdeelsters en na een aantal goede keuzes aan het pakte Dames 1 ook de laatste set, 25-19.

Een 4-0 overwinning op Havoc, voelde voor Dames 1 heel erg goed en het is een goede manier om de kerstperiode in te gaan en vol vertrouwen te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Terugkijkend, was het zeker een bewogen eerste seizoenshelft. Het begon met een gewijzigde samenstelling tegen Volley Tilburg, in imponerende ploeg met inslaan, maar uiteindelijk ging de winst mee naar Den Dungen. Een spannende pot tegen VCN die voor 3 punten zorgden en een dik verleis tegen Next Volley Dordrecht volgden. HLB verloor van een duidelijk betere Volley Meerkerk, en leed onnodig verlies van VC Velden 2. De goede wedstrijd tegen Spivo betekende de eerste 4-0 overwinning. Helaas kon het spel niet worden voortgezet tegen Somas/Activia. Het werd duidelijk dat het niveau soms te grillis was, waaraan hard gewerkt werd op de trainingen. Tegen Kraftwell Symmachia en Taurus werd behoorlijk gevolleybald, waarbij een zeker een ontwikkeling werd gezien. Tegen VC WIK ging HLB onderuit, maar dit werd goed gezet door de goede wedstrijd tegen Havoc met 4-0 winst.

In de tweede helft gaat Dames 1 werken aan stabiliteit, om de uitschieters naar beneden te voorkomen. Verder zal het team hard gaan werken om de trainingen om individueel beter te worden en uiteindelijk als team verder stappen te maken in de ontwikkeling.

Dus op naar de tweede seizoenshelft en daarbij hopen op net zoveel support als in de afgelopen wedstijd. Dus zet vast in je agenda, zaterdag 12 januari 2019 zal Dames 1 om 14.45 spelen tegen VCN Dames 3 in Capelle aan den Ijsel.

Maar voor het zover is, wenst Dames 1 iedereen fijne kerstdagen en een gezond en sportief 2019!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website