Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 doet zichzelf tekort

Op zaterdag 9 december werd er gespeeld tegen WIK Groot-Ammers Dames 1, het team dat op dat moment 2de stond in de competitie. Helaas kon Dames 1 niet voor een verrassing zorgen en werd er met 4-0 verloren.

 

Dames 1 was niet met de voltallige selectie naar Groot-Ammers afgereisd. Romee Cooijmans was helaas niet fit en kon niet mee naar de wedstrijd. Ook Zoë Ücerler was niet helemaal fit, daarover later in het verslag meer. 

Dames 1 begon de eerste set met Salina Nijkamp, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maartje van Haren, Maaike Pels, Solfee Postma en Zoë Ücerler. Salina Nijkamp, die begin dit jaar de overstap maakte van passer-loper naar combinatie passer-loper én spelverdeler, startte voor de eerste keer dit seizoen als spelverderdeelster. Direct werd duidelijk dat WIK een tegenstander van formaat was, maar Dames 1 kon goed mee. Aan beide kanten werd er met druk geserveerd, met een mooie serie van Maaike Pels. Helaas resulteerde die servicedruk in servicefouten, aan beide kanten. De eerste set ging lang gelijk op, maar bij de big points was WIK uiteindelijk sterker. Zij maakten de eerste set af, 25-23. 

De tweede set bleven dezelfde zeven staan. Opnieuw kon Dames 1 in het spel van WIK meekomen. In het begin van de set was er zelfs een kleine voorsprong. Maar opnieuw tegen het eind van de set was WIK de betere. Dames 1 kreeg een serviceserie tegen en kon niet goed onder de druk uitkomen. Met 25-17 werd de tweede set verloren. 

De derde set zette WIK een tandje bij en het lukte aan de kant van Dames 1 niet om dat bij te houden. De pass kwam niet altijd even goed, waardoor Maureen Pennings, terug in het veld als spelverdeelster, niet goed kon verdelen. Het blok en de verdediging van WIK kon op de juiste plaats gaan zitten en de ballen opvangen. Aan de kant van WIK ging het scoren een stuk makkelijker. Ondanks dat de eindstand iets beter was dan in de vorige set, was het spel dat helaas niet, 25-19. 

Dan de vierde set. Je hebt soms van die sets die je als team het liefst zo snel mogelijk vergeet. Dit was zo'n set. Het begon met het uitvallen van Zoë Ücerler, waardoor een bijzondere wissel moest worden toegepast. Medi Goossens trok het liberoshirt aan. Helaas was dit van korte duur. De diagnonaal aan de kant van WIK stond de ballen er hard in te hakken. Ze raakte hierbij Medi vol in haar gezicht, waardoor ze gedwongen was om van het veld te gaan. Solfee Postma nam toen de rol over van libero. Ondertussen stond Dames 1 ver achter. Verschillende wissels kwamen het veld in, maar niets leek te helpen. Dames 1 verloor ook deze set. 

Deze wedstrijd heeft genoeg leerpunten voor Dames 1 om aankomende week aan te werken. Op zaterdag 15 december, de laatste competitiedag van 2018, zal Dames 1 spelen tegen Havoc Dames 1. Dat team staat op dit moment op de eerste plaats. Deze wedstijd is dus het perfecte moment om te laten zien wat Dames 1 vorige week geleerd heeft. En kunnen ze laten zien dat ze ook van topteams punten kunnen pakken. 

Dus kom allemaal om 17.00 naar de Misse en moedig Dames 1 aan!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website