Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 begint ontspannen aan de wedstrijd

Op zaterdag 24 november speelde Dames 1 een wedstrijd tegen Kraftwell Symmachia Roosendaal Dames 1. In de bekercompetitie werd nog verloren met 3-1. Gelukkig kon dat op zaterdag goed worden gemaakt en wist Dames 1 met 3-1 te winnen.

 

Voor de wedstrijd begon werd er een rustige en ontspannnen start gemaakt. Het team ging op ‘puppy-visite’. En daar hoort natuurlijk puppy knuffelen bij. Na een uurtje ontspannen en achter de kleine hondjes aanlopen, vertrok Dames 1 naar de sporthal.

Na de relaxte voorbereiding en een goede warming-up begon Dames 1 sterk aan de eerste set. Er werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maaike Pels, Solfee Postma, Maartje van Haren en Zoë Ücerler. Vanaf het begin werd met veel servicedruk gespeeld, waarbij serviceseries van Maureen Pennings en Eefje Groenendaal het verschil maakten. Verder werden de afspraken, waarop afgelopen week was getraind, goed opgevolgd. Maureen Pennings kon de ballen goed verdelen, waarbij vooral Eefje Groenendaal de ballen hard op de grond kon slaan. Met killblocks van onder andere Maartje van Haren, Marit Keuning en Solfee Postma werd de eerste set gewonnen met 25-16.

In de tweede set kwam Medi Goossens in het veld voor Maaike Pels. De servicedruk van Kraftwell werd groter, en zij hadden in het begin van de set een voorsprong. Dames 1 knokte zich terug in de wedstrijd en door een goede servicebeurt van Eefje Groenendaal en Solfee Postma, kon Dames 1 uitlopen naar 14-10 naar 19-12. Vanaf hier kon Dames 1 het spel verder afmaken. Een ace van Maartje van Haren zorgde voor de setwinst, 25-13.

In de derde set bleven de zeven speelster staan. Kraftwell Dames 1 kwam echter steeds beter in de wedstrijd. Het lukte Dames 1 steeds minder om een serviceserie te plaatsen, waardoor de voorsprong minder groot was. Het was af en toe wat rommelig en daardoor onrustig. Verder waren er enkele lange rally’s, waarbij er door beide teams goed verdedigd werd. Dames 1 was als eerste bij de twintig, maar daarmee was de set nog niet voorbij. Kraftwell kwam terug en wist bij 21-22 zelfs een voorsprong te pakken. Maar door een fantatische servicebeurt van Maureen Pennings zorgde ervoor dat Dames 1 de derde set toch wist te pakken, 25-22.

De vierde set kan Dames 1 heel kort over zijn. Er werd niet het niveau gehaald op alle fronten. Hierdoor keek Dames 1 tegen een hele snelle achterstand aan, die uiteindelijk zelfs uitliep tot 15-2. Dames 1 wist zich nog een beetje te herpakken, maar de strijd in de vierde set was helaas al gestreden en met 25-11 werd de vierde set verloren.

Op de laatste set na was het een goede wedstrijd van Dames 1, waarin duidelijk stappen zijn gezet ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Kraftwell.

Volgende week is Dames 1 een weekend vrij, maar er zal hard getraind moeten worden. Want op 9 december speelt Dames 1 tegen VC WIK Groot-Ammers Dames 1. Zij staan op dit moment tweede in de competitie, waar Dames 1 de vijfde plek bezet. Ondanks dat verschil op de standenlijst, zal Dames 1 er alles aan doen om punten mee terug te nemen naar Den Dungen. De wedstrijd begint om 15.00 in Groot-Ammers, dus heb je nog een zaterdag vrij. Kom dan kijken en moedig Dames 1 aan!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website