Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Rare aanloop voor wedstrijd Dames 1

Op zaterdag 10-11-2018 speelde Dames 1 een wedstrijd tegen Somas Activia Dames 2, een nieuw team in de competitie. De wedstrijd werd met 3-1 verloren.

 

Het verhaal van de wedstrijd begon echter al ver voor de wedstrijd, in de Misse. Dames 1 had net nieuwe kleding gekregen en was daar erg blij mee. Helaas stond de kledingtas nog in de Misse en was deze daar de hele week niet weggeweest. En bezwete kledingstukken die een week in een tas hebben gezeten, is geen fijne combinatie. Gelukkig was de oude kleding van Dames 1 nog niet weg en kon die opnieuw gebruikt worden.

Dus via wat omwegen was uiteindelijk het hele team plus benodigdheden aanwezig in Sint-Anthonis. Daar kwam het volgende mysterie. Er was op de tribune bij Somas Activia een briefje gevonden, aan ene Luuk. Aangezien ook onze trainer zou heet was er enige nieuwsgierigheid wie dat briefje geschreven had en wat erin stond. Na het voorlezen ervan leek het er op dat dit van niemand was. En al snel was er de conclusie dat het briefje zeer waarschijnlijk voor een andere Luuk was.

Dan naar de wedstrijd. Dames 1 begon de eerste set met Maureen Pennings, Maaike Pels, Marit Keuning, Salina Nijkamp, Maartje van Haren, Solfee Postma en Zoë Ücerler. Er werd goed begonnen aan de kant van Dames 1. Er was veel enthousiasme en er werd veel druk gelegd. Maaike Pels en Maartje van Haren zorgden in hun aanval voor veel punten en door goed verdedigend van Salina Nijkamp kwam Somas lastig tot scoren. De set werd overtuigend gewonnen met 21-25.

In het begin van de tweede set keek Dames 1 snel tegen een achterstand van een paar punten aan. In vergelijking met de eerste set leek er een ander team te staan. Het enthousiasme en de pit van de eerste set leek sterk verminderd. Met goede servicedruk van Maartje van Haren en Eefje Groenendaal werd het gat met Somas iets gedicht. Somas was echter wel als eerste bij de twintig en bij een stand van 24-20 leek het vrijwel gedaan voor Dames 1. Gelukkig bracht een goede servicebeurt van Salina Nijkamp nog even redding. Ze wist met haar service de stand terug te brengen tot 24-24. Helaas kon Somas even gas bijzetten en wisten ze de set met 26-24 binnen te slepen.

De derde set begon een stuk beter aan de kant van Dames 1, goede serviceseries van Maureen Pennings en Eefje Groenendaal zetten de stand op 6-1. Helaas keerde het tij al vrij snel. Een servicebeurt van Somas trok de stand gelijk en daarna konden ze vrij snel naar een voorsprong van 12-9. Het gat bleef even op drie punten staan, maar Dames 1 kon geen vuist maken en Somas kon met de service verder uitlopen. Bij 22-15 zorgde een serviceserie van Marit Keuning er nog voor dat het spannend werd, maar met 25-20 wist Somas de derde set te winnen.

De vierde set moest Dames 1 winnen om er nog een vijfde set en eventuele winst uit te slepen. Helaas was ook Somas in deze set de betere. Het was geen slecht spel van Dames 1, maar over de gehele linie was net niet voldoende om van Somas te kunnen winnen. De vierde set werd met 25-18 verloren.

Helaas een 3-1 verlies en 1 punt wat mee terugkomt naar Den Dungen. Het vizier moet dus verzet worden naar de volgende wedstrijd. En op de trainingen zal ook weer hard gewerkt worden. Volgende week en de week daarop speelt Dames 1 een thuiswedstrijd. Allereerst zaterdag 17 november om 17.00 uur tegen Taurus Dames 1. Een nieuw team in de competitie, dus er is nog niet veel van bekend. Taurus staat op dit moment 5de, waar Dames 1 7de staat. En er is een verschil van 3 punten. Dames 1 zal dus hard aan de bak moeten om alle punten in Den Dungen te houden. Tot zaterdag!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website