Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 vlamt in wedstrijd tegen Spivo

Op zaterdag 3 november speelde Dames 1 tegen Spivo Dames 1 uit Spijkenisse. Een team dat sinds de derde divisie al een bekende tegenstander is en waartegen Dames 1 vaak leuke wedstrijden speelt. Vandaag was Dames 1 op alle fronten de betere partij en werd de wedstrijd met 4-0 gewonnen.

 

Iedereen is weer terug van vakantie en dus had Dames 1 een vrijwel complete selectie staan, alleen Sophie Donker is nog geblesseerd. In de afgelopen twee weken was goed getraind en met veel energie stond Dames 1 klaar op te spelen. Er werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maaike Pels, Maartje van Haren, Solfee Postma en Zoë Ücerler. Dames 1 begon direct met een voorsprong van enkele punten. Er werd vollop een feestje gebouwd, zowel in het veld als aan de zijkant. Dames 1 had de overhand aan het net, zowel in de blokkering als aanvallend. Halverwege de set kon verdere afstand genomen worden dankzij een goede serviceserie van Maartje van Haren. Spivo kwam niet meer langszij en de eerste set werd overtuigend met 25-16 gewonnen.

Het begin van de tweede set was iets spannender. Beide teams gingen redelijk gelijk op. Een goede servicebeurt van Maaike Pels bracht daar verandering in, 12-7. Dames 1 kreeg weer de overhand. Goede verdedigende acties van Zoë Ücerler in het achterveld en slimme balletjes van Maartje van Haren werden afgewisseld met hard geslagen ballen van Eefje Groenendaal. Op het midden wisten Solfee Postma en Marit Keuning de blokkering dicht te lopen en meerdere kill blocks te genereren. Spivo kwam in de loop van de set niet dichterbij en met 25-19 werd de set gewonnen.

De derde set begon aan de kant van Dames 1 met een goede service serie van Eefje Groenendaal waardoor een voorsprong van 7-1 al snel op het bord stond. Deze voorsprong bleek nodig te zijn, want Spivo kon langszij komen bij 12-12. Daarna was het weer Dames 1 dat het voortouw nam. Er werd veel druk geleverd vanaf de servicelijn door Marit Keuning en Eefje Groenendaal. En door een stabiele pass kon Maureen Pennings de ballen goed verdelen. Bij 23-17 kwam de dubbele wissel, met Yanniek Vos en Iris Verhoeven, in het veld. Hierdoor leek Dames 1 even van slag te zijn en wist Spivo terug te komen tot 24-23. Maar het laatste punt werd vakkundig afgemaakt en daarmee was de derde set een feit.

Dames 4 wilde de vierde set ook nog binnenhalen om zo alle punten in Den Dungen te houden. Dezelfde zeven die ook gestart waren stonden weer in het veld. Vooraf werd gewaarschuwd voor eventuele verslapping, en die waarschuwingen kwamen goed aan. Er was geen enkel moment dat Dames 1 niet oplette. Dames 1 voerde constant de boventoon. Een aantal wissels werd doorgevoerd, waarbij Salina Nijkamp kwam erin voor de pass en Iris Verhoeven op midden. Zij pakte met een mooi kill-block zo ook nog een punt mee. De vierde set werd met 25-20 gewonnen.

Een mooie 4-0 overwinning voor Dames 1 en een wedstrijd waarin de puzzelstukjes op hun plek vielen. Gezien het spelbeeld van andere wedstrijden is duidelijk dat Dames 1 stappen aan het maken is. Aankomende week word dat weer doorgezet op de trainingen om er volgend weekend weer te staan. Dan wordt om 19.30 in Sint-Anthonis gespeeld tegen Somas/Activia Dames 2. Somas staat momenteel 3 plekken onder Dames 1 en heeft 2 punten minder. Het zal dus zeker een spannende wedstrijd worden, waarin Dames 1 vol aan de bak moet om de punten mee naar Den Dungen te nemen. Dus komt dat zien!!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website