Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 speelt tegen zichzelf en verliest

Op zaterdag 20 oktober stond de wedstrijd tegen VC Velden Dames 2 op het programma. Om 19.15 stond Dames 1 klaar om te knallen tegen dit team. Medi en Zoë konden er helaas niet bij zijn, maar gelukkig kon Marloes van der Aa uit Dames 2 invallen op de positie van libero. Dit heeft ze fantastisch gedaan, dankjewel Marloes! Verder kon Yanniek Vos ook mee als tweede spelverdeelster. Sophie Donker is nog steeds geblesseerd, maar zat zoals altijd op de bank om het team aan te moedigen.

 

Zoals de titel al doet vermoeden verloor Dames 1 uiteindelijk de wedstrijd, 3-2 was de eindstand, maar er werd hard gevochten.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Salina Nijkamp, Maartje van Haren, Iris Verhoeven en Marloes van der Aa. Het begin was erg stroef voor Dames 1. Het team leek niet goed wakker en Velden kon al snel een voorsprong nemen. Een achterstand stond al op het bord, 11-2. Dames 1 moest wakker worden geschud. Na een time-out van Luuk Jothmann werd het spel beter. Een goede serviceserie van Salina Nijkamp zorgde ervoor dat de achterstand iets kleiner werd. Het spel werd beter en Dames 1 begon de eigen punten te maken. Helaas kwamen ze net tekort om aan het eind de set nog voldoende in te lopen en de set werd met 25-22 verloren.

In de tweede set werd het goede spel van het einde van de eerste set doorgezet. Solfee Postma was als midden in het veld gekomen en door een betere pass konden zowel zij als Marit Keuning hun punten meepakken ophet midden. Er werd meer druk gezet met eigen service, onder andere een goede service van Maartje van Haren zorgden voor druk op de tegenstader. Dames 1 kon haar eigen spel spelen en wist met 17-25 de tweede set te winnen.

In de derde set werd het spel van de tweede set gecontinueerd. Druk vanuit de service zorgde voor een snelle voorsprong, 8-2. De set was iets rommeliger dan de vorige set, maar nog steeds was Dames 1 het betere team. De voorsprong die in het begin was gemaakt werd door Velden niet verder ingelopen en Dames 1 wist 19-25 te winnen.

In de vierde set was het een gelijkopgaande strijd. Beide teams vochten voor de punten en gaven elkaar weinig ruimte. Dames 1 kreeg het niet voor elkaar om hun eigen spel te spelen. Velden was als eerste bij de twintig punten, 20-18, maar Dames 1 gaf niet op. Een goede servicebeurt van Maureen Pennings gaf Dames 1 de kans om de wedstrijd te beslissen. Echter een goede servicebeurt van Velden en een dubieuze beslissing van de scheidsrechter zorgde ervoor dat de set naar Velden ging.

De vijfde set begon zoals de eerste set. Dames 1 leek niet op het team dat de tweede en derde set overtuigend had gewonnen. Velden zette meer druk met de service en Dames 1 kwam er niet aan te pas. De set werd met 15-7 verloren.

Al met al had Dames 1 het in de vierde set eerder af moeten maken. De kansen lagen er, maar de focus leek minder in de vierde set. Hierdoor speelden ze meer tegen zichzelf dan tegen Velden.

Volgende week is Dames 1 een weekend vrij. Maar er zal hard getraind worden want het weekend daarna zal Dames 1 weer aan de bak moeten. Er zal gespeeld worden tegen Spivo DS1, deze wedstrijd zal om 15.00(!) beginnen in de Misse. Dus kom allemaal kijken op 3 november.

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website