Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Eerste 4-0 verlies voor Dames 1

Op zaterdag 13 oktober werd gespeeld tegen Volley Meerkerk Dames 1, een team dat de afgelopen wedstrijden al wist te winnen én bovenaan in de competitie stond. Het zou voor Dames 1 dus een lastige klus worden, zeker gezien zij enkele speelsters miste. Ondanks de goede vervaning werd er met 4-0 verloren.

 

Aan het begin van de wedstrrijd was al duidelijk dat Dames 1 Zoë Ücerler, Solfee Postma en Sophie Donker zou missen, de laatste is helaas nog steeds geblesseerd. Gelukkig kon er vervanging komen voor deze speelsters. Iris Verhoeven bleef nog even op mid spelen en Laura de Bie, uit Dames 3 kwam deze positie versterken. Yanniek Vos was er weer bij als spelverdeelster en Romee Cooijmans, uit Dames 2, kon mee als libero.

Daarmee stond een volledig team aan de start van de wedstrijd. Er werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maaike Pels, Maartje van Haren, Iris Verhoeven en Romee Cooijmans. Het was echter Volley Meerkerk dat vanaf het begin de boventoon voerde. Met goede servicedruk en een sterk blok wisten ze het voor de speelsters van Dames 1 moeilijk te maken om te scoren. Aan de kant van Dames 1 werd hard gewerkt, het was echter onvoldoende. En met 18-25 wist Meerker de eerste set te winnen.

De tweede set startte met dezelfde zeven, en dit keer begon Dames 1 beter. Volley Meerkerk had een kleine voorsprong, maar deze was tot 8-10 niet groter dan 2 punten. Vanaf toen kon Volley Meerkerk afstand nemen en liepen ze ver uit. Dames 1 kwam er niet meer aan te pas en verloor de tweede set met 14-25.

In de derde set, waarin onder andere Laura de Bie en Salina Nijkamp erin stonden. Kwam Dames 1 beter op gang. Waarbij halverwege de set de stand 16-16 op het bord stond. En ook boven de 20 ging het lang gelijk op. Dames 1 kreeg zelfs twee setpoints op 24-23 en daarna op 25-24. Het was echter Volley Meerkerk die hun eerste setpunt af kon maken. Met 25-27 wonnen zij ook de derde set.

Bij Dames 1 moest de knop om, winst in de wedstrijd ging het niet meer worden. Maar voor dat laatste punt wilden ze zeker strijden. Maar het was opnieuw Volley Meerkerk die uit de startblokken schoot met al snel een 2-7 voorsprong op het bord. Dames 1 bleef knokken voor elke bal, maar het sterk spelende Meerkerk kwam niet voldoende onder druk. Een dubbele wissel met Yanniek Vos en Maaike Pels hielp helaas onvoldoende. En aan het eind van de set stond 16-25 op het bord.

Dat betekende een 4-0 verlies, de eerste voor Dames 1, hiermee zijn ze van de vijfde naar de zevende plek gedaald. Ondanks de mindere uitslag, kon Dames 1 er toch een aantal positieve punten uit halen, zo was de pass veel beter ten opzichte van de vorige wedstrijd. Er zijn nog steeds dingen waar hard aan gewerkt moet worden, maar dat gebeurd zeker. Vol goede moed gaat Dames 1 deze trainingsweek in.

Volgende week speelt Dames 1 opnieuw, ditmaal tgen VC Velden Dames 2. Deze wedstrijd zal om 19:15 in Velden beginnen. Opnieuw, vanwege vakantie en blessure, zal Dames 1 een aantal speelsters missen. Desondanks gaat Dames 1 volle bak voor de punten en hopen ze na twee verloren wedstrijden weer punten mee te nemen naar Den Dungen. Dus kom allemaal kijken en moedig Dames 1 aan!!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website