Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 pakt vijfsetter

Op zaterdag 29 september speelde Dames 1 tegen VCN Dames 3. Na een lange wedstrijd waaraan een vijfde set te pas moet komen, werden de 3 punten in Den Dungen gehouden. 

 

Dames 1 begon wat rommeliger aan de wedstrijd dan gebruikelijk. Het centercourt moest nog worden opgebouwd, en dat kostte iets meer moeite dan verwacht. Gelukkig hebben een hoop mensen ons kunnen helpen. Dank hiervoor! 

Sophie Donker is helaas de eerste geblesseerde van het seizoen, met een schouderblessure zat zij deze wedstrijd langs de kant. 

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Maartje van Haren, Medi Goosens, Salina Nijkamp, Solfee Postma, Marit Keuning en Zoë Ücerler. Met veel enthousiasme zowel binnen als buiten het veld begon Dames 1 goed aan de wedstrijd. Dames 1 kon druk zetten met eigen service. Met de eigen aanval konden de ballen ook goed gescoord worden. Het lukte niet om ver uit te lopen en Eefje Groenendaal kwam het veld in voor Salina. Vanaf 11-11 had Dames 1 telkens een paar puntjes voorsprong. Beide teams werkten hard, maar Dames 1 trok aan het langste eind. Met 25-22 werd de eerste set gewonnen. 

De tweede set was een rare set voor Dames 1. Er werd hard gewerkt, goed verdedigd en hard en slim aangevallen, echter lukte het scoren niet. De dames van VCN hadden de verdediging op de goed plek staan en het lukte niet om de oplossing te vinden. De achterstand nam verder toe en met 19-25 werd de tweede set verloren.

In de derde set verliep het spel het spel alweer beter. Iris Verhoeven was als midden het veld ingekomen en hoewel ze daar niet vaak op speelt, ging dit erg goed. Er werd meer gescoord in de aanval en de servicedruk nam weer wat toe. Echter was VCN nog steeds een tandje sterker en wisten ze de set met 22-25 te winnen.

Dat betekende een 2-1 voorsprong voor VCN en dus moest Dames 1 de vierde set winnen om er nog een vijfde set uit te slepen. In deze set begon Salina weer als passer loper en Maaike Pels kwam erin al diagonaal. De flow die er in de vorige twee sets minder was, was er nu wel. Er werd goed in de aanval gescoord en met een goede serviceserie van Eefje Groenendaal was een groot gat geslagen. Dames 1 wist dit goed uit te spelen en met 25-16 werd de vierde set gewonnen.

En daarmee zou een beslissende vijfde set komen. Dezelfde zeven die de vierde set hadden binnengesleept bleven staan. Deze set bleek een set die op de service beslist zou worden, Maureen Pennings, Marit Keuning en Maaike Pels hadden een mooie serie. Met een overtuigende 15-4 werd de vijfde set binnengesleept.

Daarmee was een 3-2 overwinning een feit. Het was een wedstrijd waarin het scoren niet altijd lukte, maar waarin Dames 1 wel voor alle ballen bleef gaan en het geloof in de winst, de hele wedstrijd aanwezig bleef.

Volgende week zaterdag, 6 oktober, zal Dames 1 om 17:15 tegen Next Volley Dordrecht Dames 1 in Dordrecht spelen. Dus ben je in de buurt en wil je een mooie pot volleybal zien, kom dan vooral kijken!!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website