Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 groeit in de wedstrijd

Op zaterdag 22 september vertrok Dames 1 naar Tilburg voor de eerste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Volley Tilburg Dames 2. Na een bijzondere wedstrijd, met veel groei aan de zijde van Dames 1 werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen.

 In de uitwedstrijden gaat Romee Cooijmans mee als extra libero en omdat Maaike Pels er dit weekend niet bij kon zijn, werd Yanniek Vos meegevraagd voor extra ondersteuning. Sophie Donker heeft twee weken geleden haar schouder geblesseerd en was voor deze wedstrijd nog niet volledig inzetbaar. Dus met een team niet op volledige sterkte werd aan de wedstrijd gestart.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Maartje van Haren, Salina Nijkamp, Solfee Postma en Zoë Ücerler. De start was aan de kant van Dames 1 niet goed. Er werd erg hard gewerkt, helaas werden de ballen niet goed afgemaakt. Maar het grootste probleem was de service. In de eerste set heeft Dames 1 12(!) servicefouten gemaakt. Volley Tilburg kon met het grooste gemak de voorsprong uitbouwen en wist met 25-14 te winnen.

In de tweede set moest bij Dames 1 de knop om, Medi Goossens en Iris Verhoeven waren het veld in gekomen. Dames 1 bleef hard werken, maar de ballen werden beter opgelost. Er werd meer uit de eigen aanval gescoord en het aantal servicefouten nam drastisch af. Het was nog niet de servicedruk die Dames 1 kan uitvoeren, maar al een stuk beter. Het eigen spel kwam beter naar voren en de blokkering en verdediging van Volley Tilburg werd uitgedaagd. Het werd een spannend einde van de set, waarin beide teams dicht bij elkaar bleven, maar Dames 1 trok aan het langste eind. Met 21-25 werd de tweede set gewonnen.

In de derde set deed Dames 1 er nog een stapje boven op. De servicedruk werd groter en het lukte om zowaar enkele serviceseries te plaatsen. De druk op Volley Tilburg nam verder toe en Dames 1 ging bevrijd spelen. De standen in de set bleven spannend, en pas bij 18-20, met een goede service serie van Solfee Postma kon Dames 1 de voorsprong uitbouwen, er werd met 18-25 gewonnen.

Dames 1 wilde de stijgende lijn van de eerdere sets doorzetten. Deze set leek er zowaar niets fout te kunnen gaan. Zoë Ücerler verzorgde een georganiseerd achterveld, met af en toe spectaculaire reddingen. Maureen Pennings verdeelde de ballen en alle aanvallers kregen meer dan voldoende mogelijkheid om te scoren. Het blok kreeg steeds meer grip op de aanvalsters, met zelfs af een toe een drie-mans-blok, maar het grootste verschil werd gemaakt met de service. Serviceseries van Eefje Groenendaal, Marit Keuning, Iris Verhoeven, Medi Goossens en Maureen Pennings stond er een grote voorsprong op het bord. Volley Tilburg leek deze set er niet aan te pas te komen. Met overduidelijke cijfers, 25-06, werd de vierde set gewonnen.

Al met al was het een goede wedstrijd voor Dames 1, waarin de kracht en het belang van de service naar voren kwam. Maar dat Dames 1, ook bij mindere service, goed en hard kan werken. De statestieken zijn wel bijzonder: in totaal 15 servicefouten deze wedstrijd voor Dames 1, met 12 daarvan in de eerste set!

De komende week gaat er weer hard gewerkt worden en aankomende zaterdag zal Dames 1 haar talenten voor thuispubliek kunnen laten zien. Er wordt om 17.00 uur gespeeld in De Misse tegen VCN Dames 3. Op het middenveld zullen de tribunes worden klaargezet, zodat iedereen de wedstrijd goed kan zien. Tot zaterdag!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website