Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 pakt 3 punten in spannende wedstrijd

Op zaterdag 10 maart pakte Dames 1 3 punten in een spannende wedstrijd tegen Havoc Dames 1. De eerste wedstrijd werd door Havoc met 3-1 gewonnen, dus Dames 1 had iets recht te zetten. 

 De vorige wedstrijd was geen goede wedstrijd van Dames 1. Met minder spel werd met 3-1 verloren. Dus Dames 1 moest aan de bak om te laten zien dat ze beter waren, in ieder geval beter dan de vorige wedstrijd. Helaas konden Salina Nijkamp en Luuk Jothmann er niet bij zijn vandaag, gelukkig kon Marcel Vink opnieuw onze coach zijn. 

Met Eefje Groenendaal, Medi Goossens, Lieke van Bakel, Sophie Donker, Maartje van Haren, Maureen Pennings en libero's Zoë Ücerler en Romee Cooijmans werd gestart. Helaas was de start minder van Dames 1. Er was veel servicedruk van Havoc, waardoor ze uitliepen naar 11-6 en later 19-7. Dames 1 kwam niet aan het eigen spel toe en Havoc kun dus uitlopen. Er werd gewisseld en geprobeerd om de swing terug te krijgen. Helaas was het onvoldoende, de 1ste set werd met 25-12 verloren. 

In de tweede set leek er echter een ander team te staan. Een team dat vrij speelde, meer servicedruk had, betere pass bracht, en de ballen afmaakte. De eerste paar punten was het nog stuivertje wisselen, maar het eerste verschil werd gemaakt in het voordeel van Dames 1. Twee blocks van Marit Keuning met daarna een service serie van Eefje Groenendaal erover heen, waardoor Dames 1 met 9-18 voorstond. Havoc gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd en kwamen terug tot 19-22. Dames 1 maakte het echter vakkundig af en won met 22-25 de tweede set. 

De derde set was het opnieuw stuivertje wisselen in het begin van de set. Beide teams zette veel druk met de service en konden met de aanval mooie punten maken. Lange rally's waren het resultaat hiervan met mooie reddingen van Zoë Ücerler en Romee Cooijmans. Er werd hard gewerkt aan beide kanten. Het was Havoc die als eerste bij de twintig was en Dames 1 kwam niet meer langszij. De derde set werd met 25-22 gewonnen door Havoc. 

Dus Dames 1 moest hard aan de bak om er nog een vijfde set en eventuele overwinnig uit te slepen. Helaas begon de vierde set niet zo sterk. De servicedruk van Havoc was weer hoog en ze verdedigden de ballen goed. Zo keek Dames 1 al snel tegen een achterstand van 6 punten. Echter met goede servicedruk van Eefje Groenendaal en Lieke van Bakel kwam Dames 1 terug. Aan het net werd attenter gespeeld en al snel stond het 20-20. Het eerste punt was voor Havoc bij 24-22, maar die wist Dames 1 te overleven. Met Maureen Pennings op service werd ook het tweede setpunt teniet gedaan. Daarna was het Dames 1 dat op setpunt kwam en dit werd direct verzilverd. Dames 1 won met 24-26. 

Dus een beslissende vijfde set zou eraan te pas komen, de zesde in totaal. Beide teams gingen volle bak voor de winst en er werd veel druk gezet. Bij de kantwissel was er een kleine voorsprong voor Havoc, 8-7. Dit wisten zijn echter uit te bouwen naar 13-11, dus dat beloofde een spannend slot te worden. Met Lieke van Bakel op service, en sterk verdedigend in het achterveld, knokte Dames 1 zich langszij en wisten ze het eerste machtpunt direct te verzilveren, 13-15 was de eindstand. 

Dit betekent 3 punten voor Dames 1 terug naar Den Dungen. Maar bovenal de mentale weerbaarheid die ze hebben laten zien zal worden meegenomen. Dames 1 heeft nipt gewonnen, maar zoals de setstanden laten zien, had het beide kanten op kunnen gaan. 

Volgende week komt Hands-up Dames 1 op bezoek, de derby!! En ditmaal wordt de wedstrijd in de Misse gespeeld. Dames 1 gaat ervoor om deze wedstrijd te knallen. We verwachten veel publiek, dus kom op tijd. De wedstrijd begint om 17:15!! 

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website