Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Eerste 4-0 voor Dames 1

Op zaterdag 20 januari speelde Dames 1 tegen Spivo DS1. Een team dat al langer bekend is bij ons en waar Dames 1 altijd leuke wedstrijden tegen heeft gespeeld. Ditmaal was Dames 1 op alle punten de betere en wisten met overtuiging de eerste 5 punten in een wedstrijd te pakken. 

 

Een compleet fitte selectie was klaar voor de wedstrijd tegen Spivo Dames 1. Er was hard getraind na de mindere wedstrijd afgelopen week en Dames 1 was er klaar voor. Na een goede warming-up was Dames 1 klaar voor de wedstrijd. Er werd gestart met Maureen Pennings, Maartje van Haren, Medi Goossens, Eefje Groenendaal, Sophie Donker en Marit Keuning. Ook beide libero's Zoë Ücerler en Romee Cooijmans zouden afwisselend spelen, passend of verdedigend. Het begin van de set ging op en af, maar vanaf 6-6 was het Dames 1 dat als eerste een gat kon slaan. De service van Sophie Donker was daarop heel belangrijk, 2 aces achter elkaar! En daarbij had ze al eerder twee mooie blokpunten gemaakt. Met sterk en gevarieeërd spel zorgde Dames 1 dat de voorsprong toenam en met 25-16 werd de eerste set gewonnen. 

De tweede set begon Dames 1 goed met een 6-1 voorsprong. Naast veel druk met de service was er ook aan het net veel druk en kon Dames 1 de punten maken met zowel hard geslagen ballen als mooi weggelegde punten. Bij een stand van 15-9 kwam Maaike Pels in het veld om de aanval te versterken en maakte ze een aantal mooie punten op rij. Zonder dat Spivo DS1 deze set al te veel druk kon uitoefenen op Dames 1 werd met 25-14 de tweede set gewonnen. 

De eerste paar punten in de vierde set gingen redelijk gelijk op. Maar met een goede servicebeurt van Maartje van Haren werd een gat geslagen. En Dames 1 zette dit goed door. Aan het net zorgden Sophie Donker en Marit Keuning voor de nodige blokpunten en achterin het veld haalde Zoë Üceler en Romee Cooijmans de ballen van de grond. Opnieuw kwam Dames 1 niet in de problemen en wisten ze de derde set overtuigend te pakken met 25-17. 

De vierde set begon echter teleurstellend voor Dames 1. Het team dat de vorige sets had gepakt leek even verdwenen te zijn en al snel stond er een 10-2 achterstand op het bord. Lieke van Bakel en Salina Nijkamp werden in het veld gebracht. Punt voor punt, met een goede serviceserie van Sophie Donker en daarna Maureen Pennings zette Dames 1 de achterstand om in een 17-13 voorsprong. Dames 1 was als eerste bij de twinting,  maar Spivo zat hen op de hielen. Bij een stand van 24-20 waren de matchpunten voor Dames 1. Spivo kwam nog terug tot 24-23, maar het laatste punt was voor Dames 1 dat met 25-23 won. 

En daarmee heeft Dames 1 de eerste 4-0 overwinning van dit seizoen binnen. Het spel van Dames 1 was deze wedstrijd goed en dat zullen ze de komende weken vast moeten houden. De volgende wedstrijd van Dames 1 is pas op 17 februari om 18:00 uur in Bergambacht tegen Thor DS 1. Tijdens de trainingen zal Dames 1 eraan werken om dit spel vast te houden en te verbeteren. En dan hopen we u te zien op de 17 februari en anders bij de volgende thuiswedstrijd op 24 februari om 17:00 in de Misse tegen Olympia Dames 1.

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website