Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 pakt 1 punt in mindere wedstrijd

Dames 1 speelde op zaterdag 13 januari tegen VC Velden Dames 2 in Velden. Dames 1 kwam niet goed in de wedstrijd en was tegen zichzelf aan het spelen. Helaas werd er met 3-1 verloren.

 

Voorafgaande aan de wedstrijd kreeg Dames 1 goed nieuws, Salina Nijkamp was na een lange blessure eindelijk hersteld. Dit betekende dat Dames 1 voor het eerst dit seizoen met de gehele selectie spelen. 

De eerste werd begonnen met Maureen Pennings, Maartje van Haren, Eefje Groenendaal, Medi Goossens, Lieke van Bakel en Sophie Donker. De libero's Zoë Ücerler en Romee Cooijmans zouden verdedigend en passend afwisselen. De eerste set pakte Velden direct het voortouw en had een paar puntjes voorsprong. Dames 1 kwam niet lekker in het spel. Er werd veel druk gezet op de pass lijn van Dames 1, waardoor de pass niet altijd even gemakkelijk kwam voor Maureen Pennings. Ook aanvallend kwam Dames 1 er in de eerste set niet goed door. Hierdoor kon Velden haar eigen spel spelen en de voorsprong uitbreidden. Met wissels werd geprobeerd om het spel van Dames 1 een zet te geven, helaas was dit net onvoldoende.  Velden wisten de eerste set met 25-17 te winnen. 

De tweede set was in het begin voor Velden, maar ditmaal kon Dames 1 beter bij blijven. Maaike Pels kwam in het veld en gaf de aanval van Dames 1 de nodige pit, met mooi en hard geslagen ballen. En met een goede servicebeurt van Medi Goossens kwam Dames 1 niet alleen langszij, maar wisten ze ook een voorsprong te pakken. Dames 1 bleef knokken voor alle ballen en de voorsprong was groot genoeg om als eerste bij de twintig te komen. Velden wist het verschil nog terug te brengen tot 2 punten, maar Dames 1 wist het vakkundig af te maken. De tweede set werd met 22-25 gewonnen. 

De derde set leek veel op de eerste set, opnieuw was het Velden die het voortouw nam en Dames 1 was het team dat moest volgen. Bij de stand van 13-13 kwam Dames 1 weer langszij. Helaas kon Velden toen een stapje erbij doen en liep uit ten opzichte van Dames 1. Te veel eigen foutjes zorgden ervoor dat Dames 1 dit niet meer kon inhalen. In deze set maakte Salina Nijkamp haar eerste minuten in de competitie na een lang blessureleed. Het was echter onvoldoende om nog in te lopen en het lastig te maken voor Velden, er werd met 25-18 verloren. 

De vierde set had een dramatische uitslag voor Dames 1. De Dames hadden totaal geen controle op het spel van Velden en wisten ook hun eigen punten moeilijk te maken. Het mooiste punt van de wedstrijd werd echter wel in deze set gemaakt. Een mooi kill-block van Maureen Pennings, met 1 hand, zonder de bal goed te kunnen zien. Dames 1 verloor de set met 25-10.

Daarmee werd er slechts 1 punt meegenomen naar Den Dungen. Een mindere wedstrijd betekent veel leerpunten die meegenomen worden naar de trainingen deze week. Er gaat weer hard gewerkt worden om volgende week sterker op het veld te staan. Dan staat de wedstrijd tegen Spivo Dames 1 op het programma. Vorige wedstrijd werd met 3-2 gewonnen, maar dit is een nieuwe wedstrijd. Dames 1 zal een feestje maken in en rondom het veld. Dus ben erbij om 17:00 in de Misse!!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website