Dames promoveren naar 2e divisie

Vrijwilligers van de vereniging hadden een prachtige volleybal-arena klaargezet. Er hing een broeierig sfeertje. Ervoor hadden de Heren 2 al een spannende pot volleybal gespeeld. Toen de dames van Spivo Sporthal De Misse binnenkwamen zag je ze schrikken van de entourage. Moesten ze in dat veld, als nummer 2, met nog een kleine kans op het kampioenschap, die spannende pot volleybal spelen tegen de overtuigd op nummer 1 staande dames van HLB Van Daal/DS? Ze bleven lang in hun kleedkamer…

Spanning

Er was harde muziek tijdens het inspelen, de DJ stelde de dames voor. Op de extra bijgeplaatste tribunes was veel te weinig plek voor de bijna 250 man publiek… Gespannen gezichten bij de dames van Spivo, plezier en –eerlijk is eerlijk- spanning ook bij de dames van HLB Van Daal/DS. Naast de trouwe enthousiaste volleybalsupporters van de club, hadden de dames vrienden en familie uitgenodigd, voor sommigen was live volleybal een compleet nieuw fenomeen. Spivo zat met 30 a 40 supporters op de tribune en was er ook helemaal klaar voor met trommels en aanmoedigingen. Dat HLB Van Daal/DS een feest zou maken van de laatste thuiswedstrijd, was hun via social media en de website ter ore gekomen.

Promotie overtuigd verdiend

De wedstrijd begon en de dames kregen vleugels. Spivo vocht voor wat het waard was, ze gaven geduchte tegenstand. Na twee sets (25-20 en 25-13) stond er een setstand van 2:0 voor HLB Van Daal/DS op het scorebord en lag het kampioenschap in de derde divisie voor het grijpen. Om de spanning en de voorstelling zo lang mogelijk te laten duren, zo leek het wel, waren er in de derde set meer fouten aan de kant van HLB Van Daal/DS. Spivo won, onder luid tromgeroffel, die set met 20-25. Er was nog een kans… De scheidsrechters hadden zoveel volleybalenthousiasme ook niet verwacht en zag je genieten van de wedstrijd. Dames 1 van de thuisclub pakten de draad weer op, met een inmiddels uitzinnige menigte op de tribune kon dat ook niet anders. Overtuigd, met sterke aanvallen, voluit met plezier spelend, kwamen ze op voorsprong. De laatste punt. Het publiek stond op de tribunes: 25-20. Set gewonnen, wedstrijd gewonnen, kampioen in de derde divisie. En dus: promotie naar de tweede divisie. Een welverdiend resultaat van hard werken en trainen.

Tweet JanPommer 9apr17Feest

Bloemen, knuffels en foto’s, familieleden omhelzen hun heldinnen. Felicitaties van de voorzitter. En een flink feest in Sportcafe De Misse. De Heren arriveren om 23:45; zij hebben een heerlijke uitwedstrijd tegen Webton TV in Hengelo gespeeld en ook met 3:1 gewonnen.

Meer informatie

Foto's

Dames1 Spannend

Dames1 Publiek

Dames1 Biertje

Tags: Club, Dames1

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website