Dames 1 pakt de volle mep

Op zaterdag 11 maart speelde Dames 1 een wedstrijd tegen Nuvoc Dames 1. De eerste wedstrijd was met veel overtuiging met 4-0 gewonnen.

En de dames wilden dit opnieuw doen. Maar dat betekende wel zelf veel druk naar voren zetten.

De eerste set begon Dames 1 voortvarend, op de service van Maureen Pennings. Met haar service zette ze veel druk op de speelsters van Nuvoc en als die de bal aan het net kregen stonden daar Maartje van Haren en Marit Keuning klaar voor het blok. 1 ace, 1 ketser en 4 kill-blocks later stond het 6-0. Deze voorsprong gaf Dames 1 niet meer af. Met nog een aantal spectaculaire reddingen van Zoë Ülcerer. De eerste set werd met overtuiging gewonnen, 25-16.

Het begin van de tweede set ging even gelijk op, maar langzaam bouwde Dames 1 de voorsprong uit. Harde klappen van Eefje Groenendaal en Maartje van Haren zorgde voor mooie punten. Maar ook de goed geplaatste ballen werden gescoord. Verdedigend en blokkerend zat het spel van Dames 1 potdicht en met de service werd de druk bij Nuvoc gelegd. Al met al een mooie set die winnend werd afgesloten met 25-11.

De derde set kunnen we heel kort over zijn eigenlijk. Dames 1 begon opnieuw heel sterk met een servicebeurt van Maureen Pennings. Daarna ging het gelijk op, waarbij Dames 1 wel haar voorsprong kon behouden. Maar met de service van Eefje Groenendaal werd deze set binnengehaald. Bij de stand van 14-10 begon zij met serveren, en met 24-10, maakte Nuvoc het punt. Een hele goede servicebeurt, waarbij de rest van het team natuurlijk hard heeft gewerkt om haar aan service te laten. 25-11.

In de vierde set was het begin lastig voor Dames 1. Al snel stond een achterstand van een aantal punten op het bord. Dames 1 knokte hard en wist op 14-14 de stand weer gelijk te trekken en een kleine voorsprong te pakken. Hierna werd het opnieuw stuivertje wisselen, maar de kleine voorsprong bleek genoeg en Dames 1 won de vierde set met 25-22.

Een mooie 4-0 overwinning en vijf punten erbij kunnen schrijven. De volgende wedstrijd van Dames 1 is op 25 maart om 17:00 in de Misse, tegen Spie/De Burgst Breda. De vorige keer heeft Dames 1 nipt met 3-2 gewonnen van dit team, dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden, waarin alle aanmoedigingen hard nodig zullen zijn. Dus kom allen!

Tags: Dames1

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website