Dames 1: Nog even wakker worden na carnaval

Op zaterdag 5 maart speelde Dames 1 van HLB Van Daal/DS de uitwedstrijd tegen Voltena 2.

In de thuiswedstrijd tegen deze Nieuwendijkse ploeg had Dames 1 de eerste drie sets met overtuiging gewonnen, maar gaven ze de laatste set weg. Met het goede nieuws dat nummer 2 Spivo twee sets had afgegeven, begonnen de HLB-dames aan de wedstrijd.

Zoals de titel al een beetje verraadt, moest Dames 1 nog wakker worden in de 1e set. In het begin ging het nog redelijk gelijk op, waarbij beide teams mooie punten scoorden, maar er ook eigen fouten te zien waren. Dit wist Voltena als eerste op te lossen en ze maakten punt na punt. Dames 1 had hier geen antwoord op en al snel keken ze tegen een ruime achterstand aan. Het enige positieve aan deze set was dat hij snel klaar was. Onze dames verloren hem met 25-15.

HLB Van Daal/DS moest in de 2e set echt gaan volleyballen en vooral het eigen spel gaan spelen. Het verlies van de 1e set had de speelsters wakker geschud en iedereen ging beter spelen en harder werken. Tikballen werden door libero Anouk Vink van de grond gehouden en Salina Nijkamp vond de gaten aan de kant van Voltena. Er werd nu door iedereen slimmer gespeeld en ook het blok begon beter te staan. Op de service van onder anderen Eefje Groenendaal liep HLB Van Daal ver uit. Voltena kon op het einde nog wat punten pakken, maar de voorsprong was groot genoeg en er werd met 16-25 gewonnen.

Dit spel kon Dames 1 gelukkig doortrekken naar de volgende set. Hun spel werd steeds beter, waarbij Marlon van Schijndel zorgde voor mooie blokkeringen op het midden. Voltena kwam steeds minder aan scoren toe en opnieuw zorgde Eefje Groenendaal voor een ruime voorsprong met haar service. Met 13-25 werd deze set zeer overtuigend gewonnen.

In de 4e set moest Dames 1 dit spel vasthouden. De rally's waren lang, maar HLB Van Daal wist ze vaak te winnen. Met serviceseries van onder anderen Marit Keuning en Maureen Pennings wisten ze opnieuw het voortouw te pakken. Met degelijk spel werd deze laatste set met 17-25 binnengehaald.

Dit betekende een 1-3 overwinning, ondanks dat die na de 1e set heel ver weg leek. En met deze vier wedstrijdpunten loopt Dames 1 als koploper opnieuw een punt uit op Spivo.

Zaterdag 11 maart ontvangt Dames 1 in De Misse de nummer 7, Nuvoc 1. Die wedstrijd begint om 17.00 uur. De uitwedstrijd hebben de HLB-dames met 0-4 gewonnen; dat hopen ze nu weer voor elkaar te krijgen. Daarbij kunnen ze de steun van een talrijk publiek gebruiken. Dus kom hen aanmoedigen!

[Marit Keuning]

Tags: Dames1

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website