Dames 1 pakt moeizaam vier punten

Vrijdag 20 januari speelde Dames 1 van HLB Van Daal/DS in Sliedrecht tegen Dames 3 van Sliedrecht Sport.

Vanuit de vorige wedstrijd was bekend dat het een lastig team is, dat vooral nooit opgeeft. Dat betekende dat de HLB-dames extra hard zou moeten werken om de punten binnen te halen. Daarnaast waren hun beide libero's deze wedstrijd afwezig. Anouk Vink is nog herstellende van een blessure en Zoë Ücerler was weg met school. Romee Cooijmans uit Dames 2 kon gelukkig mee en dat heeft ze uitstekend gedaan. Heel erg bedankt, Romee!

De 1e set begon Dames 1 niet sterk. Het leek wel of het team nog moest wennen aan het feit dat ze een wedstrijd op vrijdagavond moesten spelen. Al snel stond een fikse achterstand op het bord, 13-6. Het scoren ging aan eigen kant ook niet lekker, mede door het blok van Sliedrecht dat goed hing. Als een echte diesel kwam HLB beetje bij beetje dichterbij. Er werd hard gewerkt en vanaf de kant kwamen de aanmoedigingen. Op de service van Maartje van Haren knokte Dames 1 zich weer helemaal terug in de wedstrijd tot 15-15. Daarna ging het lang gelijk op. Uiteindelijk wist Maureen Pennings met haar service de voorsprong uit te bouwen en de 1e set binnen te slepen met 21-25.

De conclusie die uit de 1e set werd getrokken, was dat het tweede deel zeker goed was, maar dat in het eerste deel te veel punten verloren waren. Nu in het begin van de 2e set beter van start gaan en dan doorzetten. Helaas gebeurde dat niet helemaal. Opnieuw stond er snel een achterstand van 6-2 op het bord. Marit Keuning wist met haar service haar ploeg weer op gelijke hoogte te brengen, maar daarna bleef het lange tijd stuivertje wisselen. Geen van de teams kon een voorsprong pakken. Pas aan het eind van de set, opnieuw met Maureen Pennings aan service, kon HLB Van Daal uitlopen en een voorsprong pakken. In combinatie met veel druk op de service, goede passes en mooie aanvallen werden de punten gescoord. Dit werd niet meer afgegeven en de 2e set werd met 17-25 gewonnen.

In de 3e set kwam Lieke van Bakel erin om het blok een boost te geven. Dit bleek direct een goede keuze, want ze blokte meteen de eerste vijf aanvallen van Sliedrecht af. Helaas zat de verdediging van Sliedrecht zeer goed, waardoor ook veel van die ballen nog opgeraapt werden. En opnieuw, net zoals in de voorgaande sets, kwam Sliedrecht op een voorsprong: 6-2. Punt voor punt knokte Dames 1 zich terug, tot halverwege de sets beide teams weer gelijk stonden. Helaas pakte Sliedrecht toen een aantal punten voorsprong, tot 20-15. De HLB-dames knokten nog hard voor de punten, maar het bleek net onvoldoende op het eind en de set eindigde in 25-23.

Dames 1 was nu drie sets achter elkaar niet goed begonnen en dat moest in de 4e set toch echt veranderen. Dat gebeurde zowaar ook. HLB Van Daal zette de toon en met service en aanval voerden ze de boventoon, met uiteindelijk zelfs een 2-10 voorsprong. Helaas leek de aandacht daarna te verslappen en Sliedrecht kon terugkomen tot 18-18. Vervolgens bleef het gelijk opgaan tot 23-23. Daarna pakte Dames 1 twee beslissende punten en wisten ze de set met 23-25 te winnen.

Dit betekende een 1-3 overwinning en vier hard bevochten punten die mee naar Den Dungen gingen. Dames 1 staat hiermee nog steeds op de eerste plaats van de ranglijst en hoopt die positie op zaterdag 28 januari te verstevigen. Zij spelen dan een thuiswedstrijd tegen VCN 1. De uitwedstrijd werd met 1-3 gewonnen. In de aankomende thuiswedstrijd hoopt Dames 1 alle punten te pakken. Dus kom hen aanmoedigen om 17.00 uur in De Misse.
[Marit Keuning]

Tags: Dames1

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website