Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Pakt Heren 2 de Koppositie?

Dit verslag zijn 2 verslagen in 1. Jullie hebben er namelijk nog 1 te goed van 24 november.

Heren 2 mocht toen tegen Hajraa HS1. Vorig jaar streden beide teams nog een divisie lager waarin Hajraa kampioen werd en heren 2 via de kier van de achterdeur toch nog mee kon promoveren.

Na bijna op de helft van het seizoen te zijn draait heren 2 nu meer dan behoorlijk mee en bezit het de 2e plek. Hajraa daarentegen heeft het zwaar en probeert de punten bijeen te sprokkelen. De koploper had voor deze wedstrijd meer punten maar ook meer wedstrijden gespeeld. Mocht Heren 2 de volle buit in Den Dungen houden zouden ze 1e komen te staan.

De 1e set begon in het voordeel van Hajraa, echter werd de achterstand bij 10-10 teniet gedaan en kon Heren 2 met verzorgd en degelijk spel doorstomen. Deze set werd met 25-18 gewonnen. De 2e set ging in dit tempo verder. Binnen no-time stond er 5-0 op het bord en ging de stijgende lijn voort. Joost kwam erin om direct nieuwe energie te brengen en ook Steijn kon invallen om zijn punten mee te pakken. 25-15.

De 3e set werd doorgegaan met hetzelfde spel. Pepijn kwam erbij voor nog meer power. Echter ging Hajraa ook een tandje bijschakelen en kwamen ze langzaam terug. Reden voor coach Robert om in te grijpen en iedereen weer scherp te stellen. Op 18-17 kwam Sven er terug en werden er 6 punten op rij gemaakt. Zo werd deze set met 25-19 gewonnen. De laatste set toonde eenzelfde wedstrijdbeeld. Halverwege werd de dubbele wissel uitgevoerd waar Mees en Steijn erin kwamen om zo de druk hoog te houden. Zo werd ook deze wedstrijd met een comfortabel stand van 25-17 gewonnen. 4-0, 5 punten in de tas en een 1e plek op de ranglijst! Nadat ook Dames 1 en Heren 1 had gewonnen in de Derby van het zuiden werd deze dag goed afgesloten in de kantine. Misschien dat daarom ook wel het wedstrijdverslag er bij in is geschoten. Excuses hiervoor trouwe lezers. Wij zullen beterschap beloven.

Derby Time

Nu het verslag van afgelopen weekend. Hands up heren 1 uit Berlicum was de tegenstander in Berlicum. De Derby van de leukste gemeente van Nederland dus. Ook voor Hands up geldt dat ze alle punten broodnodig hebben om de onderste regionen te verlaten. Voor HLB opnieuw taak om te laten zien dat ze gegroeid zijn en niet voor niets boven Hands up staan op de ranglijst.

Onze libero Rob had het zo gepland dat hij op tijd terug zou zijn van zijn welverdiende ‘bijkleur’ vakantie op de Kaapverdische eilanden. Echter besloot er een groep vogels dat ze de motoren van zijn vliegtuig van dichterbij wilde inspecteren. Dit liep niet goed af voor de vogels en wij moesten onze libero missen. Gelukkig was het vliegtuig nog niet opgestegen en rekenen we volgende week weer op hem. Luca moest met heren 4 mee doen en er werd dus een beroep gedaan op ex-libero Joost die gelukkig bereid was het team vooruit te helpen. Met volle tribunes en veel publiek voor zowel HLB als Hands up werd er veel verwacht van de wedstrijd.

Het fluitsignaal ging en het ging direct gelijk op. Echter was Hands up duidelijk agressiever in de inzet maar ook slimmer in het afmaken. Waar HLB vaak hun wil aan de tegenstander kon opleggen en met een lage foutenlast kon spelen was het nu andersom. Iedereen deelde mee in de malaise en er werden veel onnodige fouten gemaakt. Bij 16-14 kwam de welbekende dubbele wissel maar die bracht helaas niet de gehoopte verandering. Bij 20-18 voor Hands up besloot ze om gas te geven en wonnen ze deze set met 25-19.

Set 2 werd met dezelfde startspelers begonnen. Langzaam maar zeker ging het spel bij HLB verzorgder ogen. Op vooral de services van middenmannen Armand en Dirk konden ze steeds enkele punten voorsprong pakken. Opnieuw de dubbele wisselen om volle aanvalskracht aan het net te houden en de druk op de ketel te houden. Dit keer met succes. Met 16-18- 18-22, een gele kaart voor Balkumse zijde en 21-25 werd deze set winnend besloten.

Set 3 begon, Mees en Pepijn starten nu de set ipv Lars en Jeroen en mochten het vuur aan de schenen leggen van de thuisploeg. Hands up maakte weer minder fouten en HLB wat meer. Zo liep Hands up een beetje uit. Coach Bram greep in; opnieuw de dubbele wissel. Onder leiding van Libero Joost werd de passlinie verder bestaande uit Sven en Max erg gecontroleerd. Er kwam meer flair in het spel en langzaam kon je zien waarom HLB bovenaan staat. Met 10-10, 14-17 en 22-25 ging dit lekker.

De 4e en hopelijk de laatste set ving aan. Heren 2 begon lekker en liep snel uit naar 2-5. Echter, zoals al vaker in deze derby kwam de klad er weer in en stond het zo weer gelijk 6-6. En daar was ie weer, de dubbele wissel. Mees en Pepijn kwamen er weer in. Met een verzorgde pass kon Mees de aanvallers goed bedienen. Vooral Pepijn maakte hier dankbaar gebruik van en kon er op los scoren. Het verzet van Hands up werd hiermee gebroken en het stond zo 17-24. Een kat in het nauw maakt rare sprongen zeggen ze. Hands up in het nauw maakt blijkbaar goede services. Dit levert Hands Upper Patrick van Spijk een eervolle vermelding op in ons wedstrijdverslag. Op 22-24 besloot HLB echter dat het mooi geweest was. Met een loeisnelle set-up naar Sven kon hij de laatste bal snoeihard binnen slaan. 22-25 en 1-3 winst. Al met al geen goede pot volleybal en genoeg verbeterpunten om aan te werken op de training. Met dit ene verliespunt staat HLB weer op de 2e plek. Maar de derby tot groot genoegen van onze coach Bram de Jager(oud Hands Upper) is voor HLB.

HLB dankt al het aanwezige publiek voor de support! Volgende week mag HLB voor de laatste keer in 2018 aantreden. Dit is thuis tegen Volley Tilburg. De wedstrijd begint om 17.00. Tot dan?!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website