Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Heren 2 mocht weer eens thuis aantreden.

Met een ander wedstrijdschema dan gebruikelijk mocht heren 2 afgelopen zaterdag 17 November voor de 3e keer dit seizoen thuis aantreden. Dit keer was Volley Zuid heren 1 uit Rotterdam de tegenstander. Volley Zuid draait een prima seizoen en had voor de wedstrijd 3 puntjes minder dan HLB. Bij een winstpartij konden ze dus over HLB heen wippen. Zaak dus om dit te voorkomen en om te proberen uit te lopen.

Voor de wedstrijd werden de neuzen allemaal dezelfde kant op geduwd door Coach Robert Koops. Zaak was om ons spel aan de tegenstander op te leggen met tactische services. Daarnaast was afgelopen week flink getraind op het blok omdat hier nog veel in te halen was.

De mannen uit Den Dungen en Den Bosch begonnen voortvarend. Zo stond er al snel een 10-3 voorsprong op te telborden. Na een time out bij Volley Zuid begon langzaam bij hen ook de motor beter te draaien. Daarnaast slopen er bij iedereen van HLB slordigheidjes in het spel. De uitploeg kwam punt voor punt dichterbij en halverwege was het weer gelijk; 17-17. Pepijn kwam erin om de aanval mee te ondersteunen en Armand ‘Krullie 1’ Megens en Dirk ‘van de Ven, van de Ven, Di-irk van de Ven’ bleven hun punten scoren via het midden. Daarna ging het punt voor punt gelijk op. Mees ‘Servicekanon’ de Jager kwam er op het einde van de set in en zoals al vaker dit seizoen legde dit Heren 2 geen windeieren. De eerste set werd besloten met 25 – 21.

De 2e set gingen zowel HLB als Volley Zuid hun side out prima verzorgen en ging het aan het begin gelijk op. Met 5-5 en 12-10 loog de stand hier ook niet over. Met verzorgd spel en een prima pass kon het midden makkelijk tot scoren komen. HLB liep uit tot 17-14. Hierna trok Volley Zuid de gashendel weer open en stond HLB uiteindelijk toch achter bij de bigpoints; 19-20. Hierbij kwam Sven ‘Uberservicekanon’ Smits op service en met zijn keiharde sprongservice kon hij de vuur aan het schenen leggen bij de passers van Volley Zuid. De bal kwam nog wel terug maar Heren 2 wisten hier wel raad mee. Mooiboy Rob verzorgde de rallypass en het blok van Volley Zuid werd omspeelt waardoor Max ‘Goudlokje’ Donker(s) de ballen kon impompen. Deze set werd dan ook professioneel afgesloten met 25-22.

Set 3 begon. Daar waar tot nu toe meestal HLB uitliep met 1 of 2 punten was het nu de beurt aan Volley Zuid; 3-7. Langzaam rechtte heren 2 de rug en kwam het puntje voor puntje dichterbij. Met knap verdedigingswerk van onze middenman Dirk kreeg hij meerdere malen het publiek op de banken. Onder luid gejuich kwam er meer spirit in de ploeg en kwam heren 2 halverwege de set langszij. Echter keek Volley Zuid af hoe Dirk dit allemaal deed en gingen zij ook met het nodige vliegwerk allerlei ballen van de grond houden. Eenmaal bij de bigpoints was het dit maal Volley Zuid dat aan het spreekwoordelijke langste eind trok. Met nog een wissel probeerde heren 2 dit nog om te draaien maar dit bracht dit maal geen soelaas; 22-25

Met een setstand van 2-1 kon deze wedstrijd nog alle kanten op. Gelukkig begon heren 2 voortvarend. Met een gedegen service vanuit Heren 2 konden de blokkeerders eens laten zien waar ze op getraind hadden. Lars ‘Jumping’ Smits en Peppi “Longleg” Kooijmans maakten hier dankbaar gebruik van. Zo werd er snel uitgelopen naar een 10-4 voorsprong. Het gat was gemaakt; Hierna kwam Volley Zuid heel langzaam terug. Joost ‘GoldenOldie’ Voets kwam er in voor de service. Met een prima pass kon het midden steeds bereikt worden en die sloegen de ballen goed binnen. Zo trok HLB van Daal DS Heren 2 deze laatste set naar zich toe en werd er met 3-1 gewonnen in een spannende wedstrijd. Leerpunten van deze wedstrijd zijn de directe persoonlijke fouten die minder mogen en om bij elkaar te blijven ook wanneer het niet loopt.

Heren 2 dankt hun publiek voor de support en verwacht ze volgende week weer. Dit belooft een ouderwetse volleybalfeest te moeten daar de gehele vereniging tegelijk thuis mag aantreden! Hajraa staat dan om 17.00 op de planning. Vorig jaar won Hajraa nog 2 keer van Heren 2.  Komen jullie kijken of het nu de beurt aan Heren 2 is? Tot dan!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website