Betrokken
Weten wat er speelt in je club

HLB van Daal Heren 2 als collectief voorbij VC Landgraaf Heren 1.

We zijn alweer een kwart seizoen onderweg en langzaam aan worden de krachtverschillen in de competitie duidelijker. Op 10 november om 18.30 uur stond het duel om de 2de plek op het spel. Beide hebben we 20 punten behaald dus we konden ons borst nat maken voor een spannende pot.

De 1e set ging het gelijk op tot 8-8. Lars Smits ging serveren en toen kwam het fluitje van de scheids dat het opstellingsfout was. Al snel werd duidelijk dat de tellers een fout hadden gemaakt. Helaas kon deze fout niet tijdig hersteld worden waardoor de papieren versie tevoorschijn kwam. Na een tussenpauze van +- 15 minuten konden we weer verder gaan met de set. Maar nu schoot heren 2 wel uit de startblokken en na de sprongservice van Sven Smits stond er een comfortabele voorsprong. Landgraaf gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich terug in de set. Op 21-20 ging Mees de Jager serveren ipv Armand Megens en met 3 aces kwamen we op setpoint en na een fout van Landgraaf werd de 1e set voor Heren 2. 25-21

De 2e set gingen we door waar we gebleven waren. Met hoge service druk wisten we het spel te ontregelen bij Landgraaf. Maar Landgraaf onder aanvoering van hun ervaren diagonaal knokte zich terug in de set. En na een paar stop fouten aan onze zijde ging Landgraaf eroverheen. De wissel Joost Voets voor Max Donker ging jammer genoeg niets veranderen aan deze set. Setwinst voor Landgraaf met 25-21.

De 3de set werd kende een soort gelijk verloop als de eerste set alleen zonder onderbreking. Serverend konden we Landgraaf onder druk zetten en dit hielden we vol tot het einde van de set. 25-21 voor ons.

Klaar voor de 4de set? Nou…. wij in ieder geval niet. Je hebt van die sets dat niets wil lukken en bij de tegenstander lukt dan alles. Dit was er zo eentje. Coach Bram probeerde van alles maar het kwam maar niet op gang. Dan maar terug naar de basisopstelling en hopen op een wonder. Op het einde van de set wisten we nog een paar punten terug te komen maar een wonder werd het niet. Setwinst voor Landgraaf met 25-15.

2-2 in sets wat een ontknoping om te strijden voor de 2de plek in de 2de Divisie. Wie pakt de 5de set en daarmee de winst. Pepijn Kooijmans kwam erin voor de moegestreden Jeroen Gollenbeek op de diagonaal. Met deze frisse man in het veld begonnen we voortvarend. Serverend werden de juiste keuzes gemaakt en verdedigend konden we een paar ballen pakken. Bij Landgraaf ging het lichtje uit. Ze gingen forceren en dit resulteerde in directe fouten. Setwinst met 15-11 en daarmee gewonnen met 3-2.

Het wedstrijdverloop was onregelmatig en wij konden maar geen grip krijgen op hun aanvallers. Dit is iets waar we de komende weken op moeten trainen. Want positionering was het niet sterk.

Zaterdag 17 november staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Volley Zuid heren 1 uit Rotterdam op bezoek. Volley Zuid staat op een mooie 4de plek met maar een paar punten minder als ons. Wij gaan er weer alles aan doen om ze daar te houden maar dat gaat niet lukken zonder jullie steun. De wedstrijd begint om 17.00 uur dus tot dan!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website