Heren 1 neemt 3 punten mee terug naar brabant

Webton Hengelo uit is al eerder een lastige wedstrijd gebleken voor de mannen van HLB van Daal/DS heren 1, waar er in de voorbije 3 seizoenen maar een keer werd gewonnen. Om er nog even een schepje bovenop te doen was de wedstrijd ook nog eens op zondag, iets wat heren 1 niet gewend is. Toch werd er snel geschakeld om de punten mee te nemen en de 4e plek vast te houden.

Set 1 begon voortvarend voor de mannen van trainer/coach Sander Mulder. Een hoge service druk en een goed geplaatst blok op zowel links als rechtsvoor zorgden er al snel voor dat heren 1 uit kon lopen, een comfortabele voorsprong werd opgebouwd en met 22 minuten was de eerste set klaar. 15-25 voor de mannen van HLB, 1-0. 

Set 2 was een ander verhaal, snel werd er een voorsprong opgebouwd door de mannen van Webton Hengelo. Door een goede service serie van zowel de spelverdeler als een van de ingevallen passer lopers liep webton een aantal punten uit. De inhaalrace werd gelukkig net op tijd ingezet door heren 1, rond de 20 stond het gelijk. Vanaf daar werd het spannend, zowel Job als Tom maakten het spelverdeler Jesse makkelijk te kiezen. De punten werden verdeeld in een gevecht wat door is gegaan tot boven de 25. Met een goede service van Tom, na de time out van Webton, werd het gaatje geslagen. Een foutservice later werd de winst in set 2 veilig gesteld, 26-28. 2-0 voor!

In set 3 werd er degelijk volleybal tentoongesteld, over alle kanten van het veld werd er vrij simpel gescoord. Waar bijna alles lukte aan de kant van Den Dungen, was het tegenovergestelde het geval bij de mannen van Webton. Met een mooie laatste service serie van Jesse werd de wedstrijd beslist. Een mooi rolletje over het net, Ace! De laatste service is er een om te benoemen, op matchpunt werd de bal via zowel een schouder en een gezicht binnen geserveerd. 19-25 en daarmee de 3-0 voor de mannen van HLB. 

Met deze 3 punten is de 4e plek steviger in handen van heren 1. Met nog 2 wedstrijden te gaan zal heren 1 proberen de "winning streak" van 9 uit 10 voort te zetten. Volgende week speelt heren 1 uit  tegen VCV Veenendaal. De mannen van VCV zijn verwikkeld in de strijd tegen degradatie, zoals in een vorig verslag vermeld is Volley Tilburg hun directe concurrent. Een felle start word verwacht, volleybal spektakel gegarandeerd!

Voor de thuisblijvers zal er uiteraard weer een livestream verzorgd worden.

De week erna spelen we thuis tegen Dio Bedum. De eerste wedstrijd uit in Bedum was een zwaar gevecht voor de punten, heren 1 ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Waar er de vorige keer 5 sets nodig waren om een winnaar te bepalen zal heren 1 nu proberen de klus in minder sets te klaren.

Kortom, nog 2 mooie potjes om:

1. De "streak" te behouden.
2. De mannen van Tilburg een handje te helpen richting handhaving

ps. (Tieske, bellen voor een aantal kratjes mag altijd) 
pps. (Rens, jij ook) 

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website