Battle of Brabant deel 2

Tilburg uit...

Altijd strijd als het gaat om de titel "beste van brabant", waar in het verleden punten werden verdeeld werd het dit jaar eenzijdig. HLB won 2 duels tegen Volley Tilburg met duidelijke cijfers, nu is het misschien ook niet helemaal eerlijk. Waar HLB bijna de volledige selectie heeft behouden, moest het team uit Tilburg een compleet nieuwe selectie inpassen. Mede hierdoor moet Tilburg vechten voor handhaving. De laatste wedstrijden zullen de punten bij elkaar gesprokkeld moeten gaan worden zodat Brabant niet 1 maar 2 teams op topdivisie niveau heeft staan. Succes mannen!

De wedstrijd zelf: in de altijd indrukwekkende hal "T-Kwadraat" te TIlburg werd de wedstrijd gestart, vanaf het begin tot eind was HLB de bovenliggende partij. Het was geen goed volleybal van Dungense kant, maar op de beslissende momenten werd dan toch het verschil gemaakt.

Zowel het thuis- als meegereisde publiek zag hoe er in de eerste set niet scherp werd geserveerd, aanvallend en blokkerend werden er mooie acties afgewisseld met persoonlijke foutjes. Aan het einde van de set werd er door een goede service en een verdedigende actie toch het verschil gemaakt, 22-25 en daarmee 1-0 voorsprong. 

In set 2 werd er snel uitgelopen, vanaf dat moment stonden de mannen van heren 1 redelijk ontspannen te volleyballen. Waarschijnlijk ziet u de bui al hangen, tè ontspannen inderdaad. Een flinke inhaalrace werd ingezet door Tilburg waardoor de stand rond de 15 weer gelijk was. Een serie van persoonlijke fouten aan de kant van Heren 1 had zelfs een achterstand als gevolg. Via een hard ingeslagen bal over het midden en een goede service van captain Finn werden de mannen wakker geschud. Vanaf dat moment werd er rustig door gevolleybald waardoor ook de 2e set naar HLB ging. Minimaal verschil 23-25, 2-0. 

De laatste set werd vooral in het begin erg makkelijk uitgelopen, met een goede service serie van spelverdeler Jesse Kling werd er 12-0 op het bord gezet, u leest het goed... 12-0!! Met deze voorsprong was set en wedstrijd winst binnen bereik, rustig werd deze set uitgespeeld. Volley TIlburg kon nog terug komen tot 19-25 maar de 3e set was toch prooi voor de mannen van HLB. Hiermee werd het een 3-0 overwinning en kunnen de mannen van trainer/coach Sander Mulder weer 3 punten bijschrijven. Met deze overwinning werd ook meteen de 4e plek op de ranglijst ingenomen. 

Heren 1 bedankt na deze wedstrijd uiteraard het meegereisde publiek, maar ook oud ploeggenoten Rens Kroeze en Thijs Princen. In het bijzonder bedanken we Thijs, die zo aardig was om na een snoeiharde bal rechtdoor 2 keer na elkaar in ons driemansblok te slaan. (Bas- Joel - Antenne )
Hierbij tellen we de antenne mee als derde speler. 

Volgende week speelt heren 1 de thuiswedstrijd tegen de mannen uit Capelle aan den IJssel. Tegen VCN heeft heren 1 nog iets recht te zetten, zowel in de voorbereiding/competitie/beker werd er verloren. In sporthal de Misse zal HLB gaan proberen de punten in eigen huis te houden, er werd dit seizoen pas 1 keer thuis verloren. Zaterdag om 20.00 in Den Dungen, we zien u graag.

Voor de thuisblijvers zal er uiteraard weer een livestream verzorgd worden.

Tot dan, bij ons in brabant!

Tags: Heren, Nationaal, Heren1

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website