Groningen, een prachtig totaalplaatje

Een week na de zwaarbevochten overwinning thuis tegen CAS-CRM ZVH stond er voor heren 1 een poolexpeditie op het programma. Een reis van iets meer dan 230 km noordwaarts richting het studententeam uit Groningen. Tijdens de heenreis zat de sfeer er goed in ondanks de niet al te rooskleurige vooruitzichten. We moesten namelijk gaan spelen zonder de geblesseerde Bas van Meurs, door Donitas ook wel “the missing twin tower” genoemd. Hij heeft zijn vinger gebroken en wanneer hij weer onze frontlinie kan versterken met zijn imposante gestalte is vooralsnog onduidelijk.
We moesten de wedstrijd dus aanvangen in een gekunstelde opstelling met 2 diagonaals en slechts 1 midden. Als je niet oplet vliegen de driehoekjes je regelrecht om de oren en met deze verrassingsaanval werden de Groningse studenten overrompeld. 17-25.
De tweede set was een verhit schouwspel. De studenten waren wakker geschud door het flitsende combinatiespel en boden een stuk beter weerstand. Toch stond er aan het eind van de set een kleine voorsprong voor ons op het scorebord. Omdat de vlagger van de thuisploeg een licht vertroebeld zicht had door alle shine van zijn Brabantse gasten zag hij een touché bal die nog niemand anders had geconstateerd. Zo attent als onze assistent-coach Robert is, bood hij de vlagger zijn bril aan. De scheidsrechter kon dit nobele gebaar niet waarderen en besloot de rode kaart te trekken, punt erbij voor Donitas en weg voorsprong voor ons. Dan maar doorpakken en “gewoon” de set met 24-26 winnen was het devies. Zo geschiedde het dan natuurlijk ook. 24-26.
In de 3e set bleef het spannend. De Brabantse bank had het thuispubliek uitgeput met hun niet te stoppen zang en aanmoedigingen en door deze steun in de rug konden we snel aan het bier. 22-25.


Als je in Groningen bent kom je natuurlijk niet alleen maar om te volleyballen. Uit de archieven was gebleken dat er in Groningen een aantal prima biertjes te drinken zijn. De straten van de Groningse binnenstad bleven nog lang onrustig. Zo lang zelfs dat een niet nader te noemen persoon om 8:15 ‘s ochtends nog een berichtje stuurde aan de rest met de vraag waar iedereen toch heen was en er niet zo veel meer aan was op locatie. Verder willen we nog graag onze complimenten geven aan Jesse, die zo attent was om ‘s ochtends de keuken van onze gastvrouwen nog even schoon te maken. Deze actie laat zien hoe zeer wij het waarderen dat we na de wedstrijd konden blijven overnachten. Als je het noorderlicht wil zien dan moet je dat ten slotte wel ’s nachts doen.

Samenvattend was het een zeer geslaagd weekend waarbij we de 3 punten vrij onverwachts toch mee konden nemen naar het zonnige zuiden en het nachtleven van een bruisende studentenstad hebben kunnen laten kennis maken met Brabantse gezelligheid. We zouden er namelijk niet aan moeten denken dat je 460km in een weekend moet afleggen om zonder punten of gezellige avond huiswaarts te moeten keren. Daarom bedanken we Donitas bij deze nog een keer voor het verzorgen van een 5 sterren waardig weekend. We kunnen iedereen in de topdivisie aanraden nog een keer die kant op te gaan. Volgende week spelen we wederom uit en wederom is het ver weg. We gaan proberen in Kampen de huidige koploper Reflex een pootje te lichten. Zoals altijd zal ook deze wedstrijd weer te zien zijn via onze livestream. Kijk dus vooral mee om te zien of we nog een verrassing uit de hoge hoed kunnen toveren.

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website