Heren 1 neemt 3 punten mee uit Assen

Na een rustig verlopen kerstvakantie en jaarwisseling zagen we iedereen weer met 10 vingers terug in de sporthal. Het was afgelopen zaterdag namelijk tijd om de competitie te hervatten. Dit werd gedaan met een uitwedstrijd naar het verre Assen, waar heren 1 mocht aantreden tegen Sudosa-Desto heren 1.

Sudosa staat wellicht onderaan de ranglijst, maar tijdens de thuiswedstrijd in Den dungen liet heren 1 tegen deze tegenstander een punt liggen. In de woorden van trainer/coach Sander Mulder: "We hebben wat recht te zetten geloof ik" 

De wedstrijd zelf werd scherp gestart, enthousiast volleybal werd er getoond aan het meegereisde publiek in sporthal Olympus. Heren 1 begon de wedstrijd met Joël als setter, Finn en Tom die de buitenkanten onveilig maakten, Wouter als dia, Dursley en cultheld Dirk (wie kent hem niet) stonden op midden. Als libero stond Nils in het achterveld.

Door het scherpe serveren en goede verdedigen werd er al snel een voorsprong op het bord gezet. De tussenstand 9-20 voor heren 1 gaf duidelijk het beeld van de wedstrijd aan. Eindstand set 1: 13-25. 

Set 2 was niet veel anders, de ballen vlogen alle kanten op maar gelukkig viel er bijna niets op de grond aan de kant van de Dungense mannen. Halverwege de set maakte Wouter plaats voor Job en Joël mocht de bank op voor oudere broer Jesse. Ook deze set werd makkelijk gepakt, eindstand set 2: 18-25

In set 3 werd er een beetje slordig gestart, Sander Mulder heeft in deze set gekozen om iedereen speeltijd te geven. Lars komt in het veld, Steijn mag halverwege de set invallen voor Job en na een aantal weken afwezigheid mag ook Bas weer speelminuten maken. Door een aantal slordigheden stond er de halve set een achterstand van 3 punten op het bord. Richting de 20 voerde Heren 1 de druk op om zo net voor de "big points" toch nog op voorsprong te komen. Vanuit deze positie werd er rustig door gespeeld, met een batterij aan matchpoints op het bord werd de eerste meteen verzilverd. uitslag set 3: 20-25.

Resultaat: 3-0 voor Heren 1 uit in Assen. 

Aankomende week zal heren 1 aantreden tegen CAS-CRM ZVH, de mannen uit het Zuid Hollandse Zevenhuizen zijn een tegenstander van formaat. Afgelopen weekend wonnen de mannen met 3-0 van Donitas. Ondanks dat donitas alle trucs uit de kast heeft gehaald (lees: aan het net trekken bij een vrije aanval) wonnen de mannen van ZVH toch, een prestatie van formaat.

Heren 1 moet dus alle neuzen dezelfde kant op zetten tijdens de aankomende trainingsweek, zo gebeurde dat maandag avond al. Een training waarin iedereen fel stond te trainen en er wat mooie acties voorbij kwamen. Eentje is het vermelden waard, in deze actie werd dia Wouter door meetrainer Max Donker snoeihard afgeblokt met 1 hand. U leest het goed; 1 hand! 

Heren 1 zal er alles aan gaan doen om zaterdag de punten thuis te houden, we zien u allen graag op de tribune verschijnen. Alle aanmoediging is welkom voor deze wedstrijd. Spektakel gegarandeerd. 

Aankomende zaterdag 19 januari, 20:00 in sporthal de Misse. 
Tot dan bij ons in Brabant!

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website