Gehavend heren 1 verliest in Apeldoorn

Afgelopen zaterdag speelde heren 1 een wedstrijd in en tegen Apeldoorn, de tegenstanders van de midag waren de mannen van SV dynamo heren 2. 

Waar er de rest van het seizoen maar 1 middenman geblesseerd was, waren het er zaterdag helaas 2. Met maar 1 speler die ook echt op midden stond moest de wedstrijd gespeeld worden. De stand-in van dit weekend luisterde naar de naam Wouter van de Ven. Van de ven, die dit jaar nieuw is in het Dungense, speelt normaal gesproken op de diagonaal positie. Zaterdag verruilde hij zijn vaste plek voor de op te vullen positie in het midden. En hoe, Wouter speelde een prima wedstrijd.

Nu de rest van het team: Met veel service geweld werd er begonnen aan de wedstrijd, zowel Jesse Kling als aanvoerder Finn Frielink stonden bommen te serveren vanaf de achterlijn. Helaas werden er op andere vlakken zoveel fouten gemaakt dat na een ruime voorsprong de eerste set alsnog werd afgegeven. Set twee werd meteen begonnen met een achterstand, die helaas niet meer werd ingehaald. Hierbij meteen complimenten aan de mannen uit Apeldoorn, die uit werkelijk alle onmogelijke posities de bal omhoog wisten te krijgen en daarna ook nog eens wisten te scoren. 

Set drie verliep iets anders voor HLB, meteen aan het begin van de set werd een kleine achterstand goed gemaakt. Daarna werd de gelijke stand om gezet in een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Aan het einde van de set werd het nog eventjes spannend. Toch werd het laatste punt gescoord door heren 1 en stond er 2-1 op het scorebord. 

Set vier was er een die niet bepaald in de lijn der verwachtingen lag. Een ruime voorsprong werd teniet gedaan door het knappe verdedigende werk van de thuisspelende ploeg. Richting het einde van de set slopen er meer en meer foutjes in het spel van HLB waardoor Dynamo aan het einde zelfs op voorsprong kwam. Een kleine inhaalrace werd ingezet op de service van kanon Finn Frielink. Tekenend voor het wedstrijdbeeld serveerde hij op matchpoint voor de tegenstander in het net. Wedstrijd over, 3-1 verlies in Apeldoorn.

Terug naar de tekentafel, volgende week speelt heren 1 een wedstrijd thuis. Eindelijk weer eens thuis terwijl de rest van de vereniging ook thuis speelt.De wedstrijd is er eentje waar jaarlijks naar uitgekeken wordt. "the battle of the south"... de brabantse derby: HLB van Daal/DS - Volley TIlburg. Tijdens deze wedstrijd, die elk jaar het brabantse kampioenschap beslist, zullen we ook voor het eerst 2 oud spelers begroeten in de Misse. Thijs Princen(wie kent hem niet, koning inslaan) en Rens Kroeze zullen graag willen laten zien dat ze niet voor niets helemaal van onderin Brabant naar bovenin Brabant zijn afgereisd. 

Of heren 1 volgende wedstrijd weer over 2 vaste middens beschikt is nog niet duidelijk, gelukkig zal cultheld Dirk van de Ven weer aanwezig zijn om ballen binnen te slaan zoals alleen Dirk dat kan. Hopelijk onder luid gejuich en gejoel van de rest van de vereniging. Zaterdag horen we graag of jullie het liedje speciaal voor Dirk geschreven nog kennen. 

Graag zien we iedereen die tijd (of een trommel) heeft verschijnen op de tribunes van sporthal de Misse voor het brabantse kampioenschap deel 1.

Aankomende zaterdag om 20.00, bij ons in brabant!

 

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website