3 punten blijven in Den Dungen

Zaterdag mocht heren 1 thuis aantreden tegen NTC-Vastgoed Donitas heren 1. Na het verlies vorige week in Zevenhuizen waren de mannen van trainer coach Sander Mulder gebrand op winst in eigen huis. 

De tegenstander, de studenten uit groningen, hadden er een reis opzitten van ongeveer 2.5 uur. Je zou misschien denken dat een dergelijke reis in de benen gaat zitten. Dit was vooral in de eerste set niet het geval. Een spannende set met vooral een spannend einde, telkens wanneer heren 1 dacht het gat geslagen te hebben kwamen de mannen met de blauw/gele shirts netjes terug. Aan het einde van de set gingen ze er zelfs overheen, heren 1 verloor de eerste set met 26-28. 

Set 2 begon met ongeveer hetzelfde verloop als de slotfase van set 1, side out was bij beide ploegen op orde en met servicedruk moest het verschil gemaakt gaan worden. Na een aantal goede services van Donitas op rij keek heren 1 tegen een kleine achterstand aan. Bij 2 punten is er feitelijk nog niets aan de hand, bij 4 punten wordt het steeds moeilijker. Via de standen 10-14 en 16-20 kroop het einde van de set langzaam dichterbij. Door middel van een aantal snoeiharde killblocks in combinatie met een scherpe serve aan de kant van de dungense mannen werd de achterstand langzaam teniet gedaan en zelfs omgebogen in een voorsprong. Na een time-out bij de stand 23-22 in het voordeel van heren 1 werd de set alsnog gepakt. 25-22, stand in de wedstrijd 1-1. 

Set 3 dan maar, het begint bijna routine te worden bij heren 1... Achterstaan in de set, terugkomen. Voorstaan in de set, de tegenstand terug laten komen. Set 3 was niet anders, een spannende strijd was te volgen voor de afgereisde supporters in sporthal de Misse. Aan het eind van de set was heren 1 net even iets scherper dan de groningse studenten. 2-1 in sets voor en wederom 25-22

Set 4 werd niet goed gestart. Wat miscommunicatie tussen setter en aanvallers plus wat kleine foutjes over de gehele linie waren te zien, een kleine achterstand was het gevolg. Bij de stand 3-8 was Sander Mulder genoodzaakt zijn mannen naar de kant te halen voor wat motiverende woorden. Hierna werd langzaam de inhaalrace gestart, waarbij er een aantal mooie rally's te zien waren. Bij de stand 14-14 was het gat gedicht en kon heren 1 de winst langzaam in zicht zien komen. Er werd scherp gevolleybald, wat resulteerde in een voorsprong van 4 punten. bij 20-16 voor heren 1 konden beide ploegen rustig hun sideout maken om zo naar het einde van de set toe te spelen. 25-21 als uitslag voor de laatste set en hiermee de eerste volle winst in 2018, 3 punten blijven in Den Dungen waardoor heren 1 nu een mooie 3e plek heeft op de ranglijst. 

Naderhand werd de winst goed gevierd tijdens het eerste (hopelijk jaarlijks terugkerende) herren ein: Oktoberfest. Het was nog lang onrustig in de buurt van sportcafe de Misse.

Heren 1 bedankt iedereen die, met of zonder lederhosen/dirndl, aanwezig was op de tribune. 

Aankomende zaterdag treed heren 1 aan tegen Reflex uit Kampen, de mannen uit Kampen zijn voor heren 1 geen onbekende. Zowel afgelopen seizoen als in de voorbereiding werd er tegen elkaar gespeeld waarbij elke keer een spannende strijd ontstond. 

Heren 1 ziet u graag terug op de tribune, aanstaande zaterdag om 20:00 in de Misse. Bij ons in brabant! 

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website