Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Compaen uit, altijd lastig

Afgelopen zaterdag reisden de mannen van HLB van Daal/DS heren 1 af naar Oostzaan voor de tweede uitwedstrijd op rij. Tegenstander was Compaen heren 1, dat momenteel de laatste plaats van de topdivisie bezet. Deze wedstrijd zou op papier geen problemen op moeten leveren voor de mannen van HLB. Toch was er van onderschatting zeker geen sprake; er werd namelijk nog nooit een uitwedstrijd gewonnen van Compaen. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen.  

HLB begon onrustig aan de wedstrijd. Door een aantal foute services en andere persoonlijke fouten kon Compaen halverwege de set een voorsprong pakken van enkele punten. Er werd een time-out genomen aan de kant van HLB om iedereen weer op scherp te zetten. Deze time-out had het gewenste effect. HLB slaagde er met goed spel en lastige services in om het gat met Compaen te dichten. Aan het eind van de eerste set stond HLB aanvallend en blokkerend zijn mannetje waardoor de eerste set werd gewonnen met een stand van 26-24.

De mannen van HLB waren gewaarschuwd en kwamen de tweede set beter uit de startblokken. De side-out liep goed en de service begon beter te draaien. Compaen had veel moeite om de harde sprongservices van HLB onder controle te krijgen. Nadat het lang gelijk op ging slaagde HLB erin om uit te lopen en als eerste de 20 te bereiken. HLB was boven de 20 de betere ploeg en won de set met 25-21.

Er was nog een set nodig om drie punten mee terug te nemen naar Den Dungen. HLB was deze set oppermachtig. De thuisploeg leek gebroken en werd met vlagen volledig weg geserveerd. Vooral de spelers met sprongservices waren goed op dreef. Met een aantal goede serviceseries en sterke side-out kon HLB flink uitlopen op Compaen. Het harde werken van HLB werd beloond met een setwinst van 25-11.

Het winnen van de derde set resulteerde in een belangrijke 3-0 overwinning waarin HLB vooral serverend erg sterk was. HLB gaat komende zaterdag op zoek naar de derde overwinning op rij. Thuis in de Misse staat de Brabantse derby tegen Tilburg op het programma. Dit belooft een groot spektakel te worden. Hopelijk tot dan!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website