Betrokken
Weten wat er speelt in je club

HLB van Daal/DS Heren 1 verliest eerste wedstrijd van het seizoen.

Na een voorbereidingsperiode van 6 weken waarin de mannen van HLB van Daal/DS steeds beter spel lieten zien, stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd gespeeld in Zeist tegen Pelster/Cito.

De uitploeg begon goed aan de 1e set, er werd een goed niveau neergezet met weinig eigen fouten. Als snel stond HLB van Daal/DS op een comfortabele voorsprong van 5 punten. Naarmate de 1e set vorderde werden fouten gemaakt en kwam Pelster/Cito steeds dichterbij. Richting het einde van de set stonden beide team gelijk. In een spannende slotfase van de 1e set nam HLB van Daal het initiatief, maar Pelster/Cito gaf zich niet zomaar gewonnen. Tijdens een lange rally op 26-27 had HLB van Daal/DS het af moeten maken. De uitploeg kreeg genoeg kansen maar verzilverde deze niet, Pelster/Cito had aan 1 kans genoeg. Door middel van een goede serve won Pelster/Cito de 1e set met 30-28.

Ook de 2e set begon HLB van Daal/DS goed, er werd een kleine voorsprong opgebouwd van 3 punten. Tijdens deze tweede set waren er veel lange rally’s. Al deze rally’s werden gewonnen door Pelster/Cito, die veel scherper waren dan de uitploeg. Richting het einde van de set stonden beide teams weer zij aan zij. Coach Sander Mulder voerde een tactische wissel uit om het block van HLB van Daal/DS te versterken. Dit pakte goed uit, met een killblock won HLB van Daal/DS met 23-25 de 2e set. Hierdoor stond het 1-1 in sets.

Voor de verandering liepen de teams aan het begin van de 3e set gelijk op. Beide teams maakte veel eigen fouten waardoor de wedstrijd dood viel. Halverwege de set keken de mannen van HLB van Daal/DS tegen een achterstand van 17-14 aan. Om een achterstand van 2-1 in sets te voorkomen werd gewisseld op de passer-loper- -en spelverdelerpositie. Dit pakte goed uit, de pass kwam beter aan het net. Door de beter pass kon HLB van Daal/DS de midden aanspelen. Deze wissel was een succes. Er werd makkelijk gescoord en de achterstand werd weggewerkt. Dit goede spel hield HLB van Daal/DS vast tot het einde. Hierdoor won HLB van Daal/DS de 3e set met 22-25.

Voor de 4e set was het de kunst om het goede spel van de vorige set door te trekken en een 1-3 winst mee naar Den Dungen te nemen. De scherpte waarmee HLB van Daal/DS in de 3e set eindigde werd niet doorgezet naar de 4e set. De uitploeg maakte veel persoonlijke fouten. Daarnaast maakte de scheidsrechter ook nog meerdere fouten. Mede door deze twee aspecten kwam HLB van Daal/DS moeilijk in het spel. Pelster/Cito bleef rustig en wonnen bijna alle rally’s. De 4e set werd helaas verloren met 25-21. Een 5e set zou gaan bepalen wie de winnaar zou worden van de eerste competitiewedstrijd.

Aan het begin van de 5e set werd een wissel op de passer-loper positie doorgevoerd. Vanaf het begin waren de mannen van HLB van Daal/DS niet scherp. Al vroeg in de 5e set keek de uitploeg tegen een grote achterstand aan. HLB van Daal/DS gaf echter niet zomaar op. Er werd hard gevochten maar de achterstand was te groot. De 5e set werd met 15-11 gewonnen door Pelster/Cito. Hierdoor was het eerste verlies voor HLB van Daal/DS een feit. Er werd in Zeist onnodig met 3-2 verloren tegen Pelster/Cito. Daarentegen is het eerste competitiepunt van dit seizoen binnen.

30 september: Eerste thsuiwedstrijd!

We zien jullie graag 30 september om 20:00 in De Misse voor de eerste thuiswedstrijd tegen AH van Mierlo/Reflex.

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website