HLB Van Daal/DS Heren 2 schrijft geschiedenis door alsnog naar de 1ste divisie te promoveren

Zoals eerder aangegeven is het Heren 2, na een super seizoen, gelukt om zich te kwalificeren voor PD-wedstrijden waarmee ze promotie naar de 1ste divisie konden afdwingen. Ondanks goed spel lukte het hen op 20 april helaas niet om deze promotie ook daadwerkelijk te realiseren. Deze week komt hier alsnog verandering in.

We ontvingen vanuit de bond de vraag of we mee willen werken aan de licentieruil met VC Voerendaal. Als we hier gehoor aan zouden geven zou de bond ervoor zorgen dat we in de voor ons gunstige regio Zuid/ West worden ingedeeld en onze wedstrijdletter H konden behouden. Beide waren voor ons noodzakelijk om “Ja” te kunnen zeggen. Met deze informatie in onze achterzak is de Technische Commissie het gesprek met de nieuwe trainer/ coach en de aanvoerder van Heren 2 aangegaan. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat, mede vanwege reisplannen van één van de spelers, er minimaal 1 vacature ingevuld moest worden voordat we “echt Ja” konden zeggen. Gisterenavond was het zo ver, dat was het moment “erop-of-eronder” en het werd “erop”. We ontvingen de gewenste toezegging en hebben de Nevobo direct laten weten mee te willen werken aan de licentieruil. Vandaag ontvingen we de bevestiging dat deze in gang is gezet en dat Heren 2 dus promoveert naar de 1ste divisie. Hiermee schrijven ze een mooi stukje volleybal geschiedenis in Den Dungen want nog nooit eerder speelde een 2de team van onze vereniging op het 2na hoogste niveau van Nederland.

We realiseren ons allemaal dat dit een enorme stap is. Waar we één seizoen geleden nog 3de divisie speelde gaan we volgend seizoen de 1ste divisie proberen onveilig te maken. Dit is een schitterende uitdaging en we hebben er vertrouwen in dat dit, wanneer alle betrokkenen bij Heren 2 zich iedere training en wedstrijd volle bak inzetten, gaat lukken. Ja, ze gaan wedstrijden verliezen en zullen niet weer 2de worden maar als Heren 2 net als afgelopen seizoen als team blijven knokken wordt het een geweldige ervaring. Ze zullen nog meer worden uitgedaagd en geconfronteerd met meerdere leermoment per wedstrijd. Dit zal bijdragen aan een nog betere aansluiting richting Heren 1 waardoor we ambitieuze talentvolle spelers nog beter kunnen begeleiden in hun ontwikkeling op volleybalgebied.

We wensen Heren 2 veel succes met deze grote stap en staan voor ze klaar als er extra ondersteuning gewenst is. Dit geheel in lijn met onze hoofdsponsor HLB Van Daal: #TogetherWeMakeItHappen