Dames 6 ongeslagen kampioen in 2e klasse!

Afgelopen zaterdag is het team HLB Van Daal DS Dames 6 ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse.

De “dames” (leeftijd van 13 t/m 16 jaar) speelden voor het tweede jaar bij de senioren en net als vorig jaar mochten ze het kampioenschap op hun naam schrijven! Bijzondere prestatie mogen we wel zeggen.

Maar ze kregen het zeker niet cadeau. Aan het begin van het seizoen was het nog een spannende strijd met vooral de huidige nummer 2 Detac en nummer 3 Somas Activia. De HLB Van Daal DS meiden stonden langere tijd op een tweede plaats. Je zag ze per wedstrijd groeien. Dat blijkt uit de laatste uitslagen tegen de eerder genoemde teams. Eerder in het seizoen werd er nipt gewonnen. In april werd de returnwedstrijd gespeeld. Twee keer 4-0 was het uiteindelijke resultaat. Een prachtige ontwikkeling van een mooi jong volleybal meidenteam. De trainer/coach Jan van Sluisveld zegt dan ook dat hij heeft genoten van dit kampioensteam en is trots op dit knappe resultaat.

Alhoewel ze vorige week al het kampioenschap op hun naam hadden weten te schrijven, wilden ze de laatste wedstrijd toch zeker winnen om dan te kunnen zeggen dat ze ongeslagen waren dit jaar!

Echter de start van de wedstrijd was niet voortvarend. Ze stonden snel met 8-14 achter. Toen de service aan de kant van HLB Van Daal DS beter ging lopen kreeg de tegenstander daar enige moeite mee en gingen de meiden uit Den Dungen ook steeds beter spelen met goede aanvallen en een stabiele blokkering. De set werd gewonnen met 25-17. In de tweede set lieten ze de tegenstander telkens terugkomen, maar trok HLB Van Daal DS aan het langste eind met 25-22. De derde set verliep goed en vlot en werd er gewonnen met 25-14. In de laatste set van het seizoen werd alles uit de kast gehaal: sprongservices, 3-meter-aanvallen; de meiden gingen los. Het was een rommelige set, maar plezier hadden de meiden zeker. Met 25-18 werd dit mooie seizoen bekroond met een kampioensschaal die ze na de wedstrijd van HLB Van Daal DS Heren 1 in ontvangst mochten nemen.

Meiden en Jan, proficiat met mooie succes! Hard gewerkt en verdiend de hoogste plek op het podium!