It’s a-mee-zing, HLB Heren 2 stelt P/D veilig tegen Hajraa!

Zaterdag 16 maart mocht Heren 2 aantreden tegen Hajraa te Eindhoven. Vorig seizoen speelden wij ook tegen Hajraa maar toen om het kampioenschap in de 3de divisie waarbij wij verloren. Hoe anders is de situatie nu. Hajraa strijd volop voor lijfsbehoud in de 2de divisie terwijl Heren 2 met een 4-0 overwinning zeker is van de 2de plek en in ieder geval P/D wedstrijden mag spelen voor een plek in de 1e divisie.

Waar we het hele seizoen 3 wissels of meer tot onze beschikking hadden speelden we vandaag maar met 1 wissel. Dirk vond zijn niet volleyballende vrienden belangrijker en Joost heeft last van een zweepslag van de vorige wedstrijd. Hierdoor was onze coach Bram genoodzaakt om het een en ander om te gooien waarbij Pepijn op de plek van Dirk op het midden kwam te spelen.

We begonnen met Mees, Sven, Pepijn, Jeroen, Max, Armand en Rob als libero. En we begonnen matig weinig service druk en te lief met de aanval waardoor Hajraa kansen kreeg in de rally en deze ook vaak won. Hajraa liep uit tot 12-18 en toen kwam Lars op service voor Jeroen. Niet alleen had Lars een goede service serie waarbij we terugkwamen tot 18-18 met deze wissel hadden we ook weer 3 aanvallers omdat Mees aan het net als aanvaller ging fungeren. Dit wissel trucje bleef Bram bijna de hele wedstrijd gebruiken. Waarbij Jeroen er aan het net weer in kwam voor Lars. Zodoende gingen we met een gelijke stand naar de 20 punten. Heren 2 nam het initiatief over van Hajraa en liet zien dodelijk effectief te zijn boven de 20. De 1e set ging met 25-23 naar Heren 2.

De 2de set begonnen we weer met dezelfde opstelling. Maar dan met de afspraak feller en agressiever te starten. Hajraa had deze set niets in te brengen en door verschillende spelers kon een service serie worden neergezet. De set ging met 25-13 naar Heren 2.

Ook de 3de set begonnen we goed en hadden constant het initiatief alleen Hajraa liet zich nog niet gewonnen geven. Ze bleven goed in het spoor van Heren 2 waardoor we niet mochten verslappen. Wij bereikten als eerste de 20 en opnieuw lieten we zien over de juiste killersmentaliteit te beschikken boven de 20. Met 5 keer een perfecte side-out werd de set gewonnen met 25-22. Hiermee was de overwinning een feit. Maar alleen met een 4-0 overwinning zouden we zeker zijn van P/D.

Een 4de set winnen blijft altijd lastig en zo ook weer de wedstrijd. Heren 2 begon weer net ze slap als in de 1e set en het draaide redelijk vierkant mede ook door de jovialiteit in het veld. Op een 12-8 achterstand kwam Lars erin voor Mees op de setting waardoor Hajraa niet verder meer wist uit te lopen. Jeroen liet zien dat ook hij goed kan serveren, had deze wedstrijd nog niet geserveerd, en zo werd het gaatje gedicht op 20-20. Heren 2 was ook nu weer het meest effectief en met een mooi blok van Pepijn kwamen we als eerste op setpoint en niet veel later de set met 25-22.

Een dikke 4-0 overwinning en hiermee is de P/D veilig gesteld theoretisch is er nog kans op het kampioenschap maar dit is niet reëel. De 4-0 werd goed gevierd in Stratum waarbij nog mooie liedjes werden mee gezongen.

Zaterdag 23 maart is het superhelden feestje in de kantine maar de echte superhelden spelen om 17.00 uur. Want dan speelt Heren 2 tegen Hands up Heren 1. Tot dan!