Heren 1 wint van Dynamo

De wedstrijd na carnaval, altijd een lastige. Waar het voorgaande jaren af en toe moeilijke potjes waren die verloren werden, was dat dit jaar niet het geval.

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen de reserves van grootmacht Dynamo uit Apeldoorn, dat het heren 2 is betekend in de spannendste competitie van nederland in principe niets. De mannen van Dynamo waren namelijk bezig aan een goede reeks wedstrijden, het wedstrijd ritme zat er goed in. De mannen van trainer coach Sander Mulder hebben daarentegen een maand (!) vrij gehad.

Gelukkig was daar vanaf het eerste fluitsignaal niets van te merken, door middel van service series van aanvoerder Finn en spelverdeler Joël werd er via 6-0 uitgelopen naar 10-1. Heren 1 trok het niveau door en eindigde deze set met 25-15 en 1-0 op het scorebord.

Set 2 werd wederom goed gestart. Een goed verdelende Joël had keuze over alle kanten van het veld, waar het midden op een bal na zelfs nog alle ballen tegen de grond aan had geslagen. Ook op de buitenkanten werd er naar vermogen gescoord. Met 25-21 op het scorebord werd ook set 2 winnend afgesloten. 2-0.

Set 3 werd er slap gestart, door middel van een goede service serie van de diagonaal van Dynamo slopen er steeds meer foutjes in het spel van HLB, dit zorgde voor onrust in het veld. Blijkbaar zorgde het voor zoveel verwarring dat na een dubbele wissel de scheidsrechters op aandringen van de coach aan de andere kant floten voor een opstellingsfout, dit zorgde op zijn beurt weer voor uitleg van de scheids richting de mannen van HLB waardoor het spel enkele minuten stil lag. Na de korte pauze werd het spel hervat en werd de achterstand helaas niet meer weggepoetst. Eindstand, 20-25. 2-1.

Set 4 was voor het publiek een waar volleybal spektakel, ballen vlogen heen en weer. Lange rally's werden gespeeld. Bijna had Dynamo 2 er nog een 5e set uit gehaald, echter stond op het blok op het beslissende moment goed. De combinatie van een van de kleinste van het veld samen met de langste, via de handen van Tom en Bas ging de bal op de grond. Zoals vermeld een waar spektakel met als eindstand 31-29 (!) uitslag: 3-1 voor de mannen uit Den Dungen.

Volgende week speelt heren 1 uit tegen oude bekenden Thijs Princen en Rens Kroeze, in het T-Kwadraat in Tilburg mag uitgevochten worden wie de beste van Brabant is. Eerder dit seizoen werd "the battle of Brabant" gewonnen door HLB, uiteraard hebben we carnaval ook gewonnen...

Er zal een livestream verzorgd worden, heeft u zin om het spektakel live mee te maken dan zien we u graag verschijnen in Tilburg!

Tot dan