Dames 1 werkt als team naar zevende overwinning op rij

Zaterdag 16 februari speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Somas/Activia Dames 2. In de eerste wedstrijd was nog met 3-1 verloren, dus Dames 1 had wat recht te zetten. Helaas was het team niet op volle sterkte. Eefje Groenendaal kampte met de naweeën van een fixe griep. Gelukkig kon Romee Cooijmans mee als extra ondersteuning.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Medi Goossens, Solfee Postma, Maartje van Haren, Salina Nijkamp, Marit Keuning en Zoë Ücerler. Beide teams waren in de beginfase aan elkaar gewaagd en het verschil kon niet gemaakt worden. Ook was het in de aanval nog wat zoeken naar de juiste plek om te scoren. Iris Verhoeven werd als midden ingebracht en daarna, op de service van Maartje van Haren werd het eerste gaatje geslagen, 21-19. Dames 1 kon deze set vakkundig uitspelen en wist met 25-23 te winnen.

In de tweede set bleven de laatste zeven staan. Ditmaal kon er wel een verschil worden gemaakt aan het begin van de set. Salina Nijkamp zorgde ervoor dat het verschil opliep naar 10-6. Het eigen spel begon ook beter te lopen. De afstemming tussen Maureen Pennings en Solfee Postma zorgde ervoor dat op het midden de puntjes werden gemaakt. Ook Maartje van Haren zorgde als diagonaal voor de punten. Dames 1 was als eerste bij de 20 (20-11). Maar hierna kon Somas/Activia enkele punten terugpakken, waarbij het uiteindelijk 22-20 werd. Gelukkig kon Dames 1 nog net een tandje bijzetten om de tweede set te pakken, 23-20.

De derde set bleef dat wisselende beeld bestaan. Want beide teams konden met een goede service de druk bij de tegenstander leggen. Bij 10-10 kwam Maaike Pels in het veld om de pass te controleren. Dat werkte goed, zowel in de pass als in de aanval. Dames 1 begon de swung een beetje terug te krijgen, ondanks dat het verschil tussen beide teams nooit groot werd. Dames 1 wist de derde set binnen te slepen met 25-22.

In de vierde set was het begin voortreffelijk. Maureen Pennings zorgde met haar service voor een 9-0(!) voorsprong op het bord. Hierna kon Dames 1 vrij gaan spelen. Op de buitenkant zorgden Medi Goosens en Salina Nijkamp voor de punten en op midden was Solfee Postma nog steeds de ballen de grond in aan het slaan. Bij 20-11 kwam Yanniek Vos erin op de spelverdeelsters positie. Met een fantastisch blok, wat helaas niet resulteerde in een direct punt, kon zij ook haar stempel op de wedstrijd drukken. En om het af te sluiten serveerde Marit Keuning een ace, waarop de laatste set met 25-16 gewonnen werd.

Dit betekende een 4-0 overwinning en alweer de zevende overwinning op rij voor Dames 1. Nu hebben de dames een aantal weken welverdiende rust (en carnaval) om op 9 maart weer te gaan knallen. Dan wordt er gespeeld tegen Taurus Dames 1. De thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen, dus Dames 1 zal alle zeilen moeten bijzetten om in Houten een overwinning uit het vuur te slepen. De komende weken zal weer hard getraind worden en de puntjes op de i worden gezet, om in de laatste vijf competitiewedstrijden te knallen. En met het goede spel van Dames 1 de afgelopen weken, waarin als team geknokt werd, kan van ieder team gewonnen worden.

Het verschil met de nummer 4 is, sinds de start van 2019, van 9 naar 2 punten gegaan, dus het is voor de dames zelfs nog mogelijk om een plekje te stijgen.

Allemaal goede redenen om op 9 maart om 17.00 uur in Houten te zijn om Dames 1 aan te moedigen!