Heren 2 krijgt de smaak weer te pakken tegen VC Volt H1!

Zaterdag 26 mei stond de wedstrijd tegen VC Volt H1 op het programma. De trainingsweek werd geteisterd door een aantal blessures maar dit kan geen excuus zijn voor mindere resultaten gezien de breedte van ons team. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen en dit resultaat wilde wij op zijn minst evenaren. Volt staat in de gevaren zone voor degradatie maar teams die lager op de ranglijst staan heeft Heren 2 moeite mee. Getuige de vorige wedstrijd.

Voor de wedstrijd werden de jonge mannen van Heren 2 nog opgehitst door een “verdwaald” appje van VC Volt Dames 2 waarbij sommige in de verleiding kwamen om een kleiner broekje aan te trekken. Maar genoeg hierover tijd voor de wedstrijd want de tribunes zijn vol(t)!

In de basis stonden Lars, Pepijn, Dirk, Jeroen, Joost en Armand en de libero positie werd ingevuld door Rob. De wedstrijd begon en… het ging moeizaam. De pass lag wisselvallig en er werden veel onnodige fouten gemaakt. Het gat werd steeds groter en na een vroege time – out op 8-6  werd op een stand van 15-10 gewisseld bij Heren 2 Sven kwam erin voor Pepijn. Met Lars op service werd het gat kleiner gemaakt tot op 1 punt. Max erin voor Joost voor meer aanvallende intenties die ons erop en erover moesten brengen. Dit bleek nog niet zo makkelijk op 20-20 kwamen we nog wel gelijk maar juist boven de 20 moet je wel goed blijven serveren en daar stokte het bij Heren 2. Volt wist de 1e set te winnen met 25-23.

Dan de overige sets maar. Er werd gestart met de eindopstelling van de 1e set. En… de start was weer niet scherp een foutservice en een ketser! Het gat mag niet groter worden dan 2 punten dat hadden we de vorige set wel gezien. Gelukkig werd het gat niet groter door een fout service bij Volt en een service serie van Heren 2. Het initiatief kwam bij HLB te liggen. De side out werd aan beide kanten goed verzorgd wie ó wie zou er als eerste afhaken. Op een stand van 20-22 kwam Sven op service en met 3 bekeken korte services werd de 2de set gewonnen. 20-25.

Één – Één, het kon nog alle kanten op maar met het vertrouwen van de 2de set hadden we de smaak te pakken en zo starten we ook de 3de set geen achterstand maar een voorsprong van 3 punten door een service serie van Jeroen. Dat is lekker beginnen. En we gingen door waarbij we uitliepen naar een comfortabele 11-18 voorsprong. De dubbele wissel werd toegepast bij HLB Mees voor Lars en Pepijn voor Jeroen en we gingen lekker door. En op een stand van 14-20 voor Heren 2 kwam het hoogte punt van de wedstrijd. Door niemand minder dan JAWEL LALALALALALLALALALA DIRIK VAN VEN, VAN DE VEN, DIRK VAN DE VEN een service onder het net. En de zaal ging los iedereen op de banken en zingen maar. Gelukkig deed de tegenstander iets terug om het leed bij Dirk te verzachten door te denken dat hij op honkbal zit en de bal van de ene service lijn naar de nok van het dak aan de andere kant te serveren. Mooi leedvermaak aan twee kanten maar wij van Heren 2 hielden er nog een lekkere versnapering aan over . Ohja de set werd scherp winnend afgesloten met 19-25.

Één – Twee in sets het kon nog alle kanten op. Maar wij wisten wel beter en dat lieten we zien ook. Mees en Pepijn bleven staan en na een ongelukkig begin begonnen we vanaf 8-8 uit te lopen. Binnen een no time stond het 13-19 en Dirk liet zien dat hij ook een service serie neer kon zetten. De 4de set werd wederom overtuigend gewonnen met 17-25 en daarbij een 1-3 wint voor Heren 2.

Een mooie 3-1 overwinning eentje die we goed konden gebruiken. Want zaterdag 2 februari om 17.00 uur staat de TOPPER van de week op het programma de nummer 2, wij Heren 2, van de competitie ontvangt de nummer 1 Skunk H1. De uitwedstrijd werd na een mooie strijd nipt verloren met 3-2 eens kijken of we dit kunnen rechtzetten. Maar dat gaat niet lukken zonder jullie steun!