Heren 2 begint het nieuwe jaar niet best!

Na meer dan een maand rust mocht Heren 2 weer thuis aantreden in de misse. In de voorbespreking werd erop gehamerd dat Heren 2 een hele mooie eerste seizoenshelft heeft afgerond. Met volle overgave en spelplezier werden veel setjes binnengesleept. De laatste wedstrijden voor de winterstop werden echter kostbare punten verspild. Ook de trainingsinzet was de laatste tijd wat minder dan zou moeten. Zaak dus om volle bak aan de wedstrijd te beginnen. De bezoekers waren de heren van Spie/DeBurgst Breda Heren 1. Zij bezette voor het bezoek aan Den Dungen de laatste plaats op de ranglijst.

Met een iets gewijzigde opstelling begon Heren 2 aan de wedstrijd. Met Joost en Max op buiten, Sven (Armand had net 10 uur in de auto gezeten van een welverdiende wintersport) en Dirk op midden en Pepijn en Lars op de diagonaal en spelverdeler plek werd er gehoor gegeven aan de opdracht van de coach. Binnen no-time stond het 6-1. Echter na een time out van de tegenstander stond het misschien nog wel sneller 7-10. Hierna herpakte Heren 2 zich wat ondanks dat het blok van de middenman van de tegenstander veelvuldig getest werd. Helaas voor Heren 2 slaagde hij steeds weer met een killblock. Ook op andere fronten zoals de eigen verdediging en service werden kansen niet gepakt. Toch kon Heren 2 uitlopen naar een degelijke 22-20. Niets aan de hand zou je zeggen. Echter kon Breda versnellen en de set in hun voordeel beslissen; 23-25.

Set 2 ging Sven terug naar zijn vertrouwde plek op buiten en stond Armand weer binnen de lijnen op het midden. Opnieuw startte Heren 2 voortvarend met een 7-0. Maar opnieuw stond het daarna weer 8-8! Coach Robert greep in en bracht Jeroen, daarmee ging de foutenlast van Heren 2 naar beneden. Met degelijk spel kon Heren 2 de wil opleggen bij de tegenstander en liep uit naar 16-12 en 25-18.

Op naar de 3e set. Nu kon Breda wel vanaf het begin direct bijblijven. Dit kwam mede doordat het spel bij Heren 2 rommelig was. Veel persoonlijke fouten zorgden ervoor dat het niet lekker liep. Mees kwam erin bij 10-10 met de opdracht puntje voor puntje uit te lopen. Breda schakelde ook een tandje bij en zo werd het een gelijk opgaande set waarde de side uit vrijwel altijd direct gescoord werd. Bij een stand van 18-17 kwam Jeroen op service. Met een tactisch slimme service kon hij net een extra puntje meesnoepen. Daarna werd opnieuw door beide teams de side out gescoord. Zo kwam Dirk bij 24-23 aan service. En ook hij liet weten dat hij kan snoepen. Zo snoepte hij het laatste punt van deze set binnen en stond Heren 2 met 2-1 in sets voor.

Op naar de 4e en hopelijk laatste set. Echter bleek dat Breda zich niet zomaar gewonnen zou geven. Ze gingen meer risico’s nemen en daar had Heren 2 helaas niet van terug. Zo liepen ze snel uit naar 4-12. Max en Lars kwamen erin om het tij te doen keren. Heren 2 kende een korte opleving waarna het daarna weer verder ging waar het deze set mee begon. Zo werd deze set kansloos verloren met 14-25.

Een 5e set zou de beslissing brengen. Gelukkig had Heren 2 dit door en werd het niveau weer wat opgeschroefd. Met goede services en alerte aanvallers kon heren 2 deze set met 15-10 winnend afsluiten.

Al met al met wisselvallig spel geen geweldig resultaat tegen de rode lantaarndrager. Tevens heeft onze teamfysio Thom het druk: Rob, een pijnlijke knie, Lars en Luca een pijnlijke rug, Sven een pijnlijk oog, Mees een dikke duim en Jeroen en Dirk een geïrriteerde schouder. Wij willen Thom via deze weg vast vooruit bedanken.

Volgende week mag Heren 2 in de spelersbus naar Beers. Thuis had Heren 2 hier nipt van weten te winnen. Het beloofd opnieuw een spannende wedstrijd te worden. Kom dat vanaf 17.00 zien!