Scheidsrechters

Coördinatie

Scheidsrechterscoördinator: Vacature

sven smits
Sven Smits(interim)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ruud v wanrooij
Ruud van Wanrooij
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toelichting

Wie fluit wedstrijden?

Voor het spelen van competitiewedstrijden, bekertoernooien en open club toernooien zijn scheidsrechters nodig. Voor promotieklasse en 3de divisie worden HLB scheidsrechters aangewezen door de Nevobo Zuid. De teams vanaf 1e klasse en lager worden gefloten door scheidsrechters van de thuisspelende ploeg.

Ieder team van HLB Van Daal/DS, die speelt voor de Nevobo, krijgt een team toegewezen waarvoor ze wedstrijden fluiten. Dat wil zeggen dat alle seniorenteams en A-jeugd een eigen team toegewezen krijgen door de scheidsrechterscoördinator.

De scheidsrechterscoördinator van HLB Van Daal/DS is het aanspreekpunt voor alle scheidsrechters van HLB Van Daal/DS. De scheidsrechterscoördinator is verantwoordelijk voor het aanwijzen van de teams. 

 • Voor wedstrijden in de 1e, 2e en 3e klasse en A/B/C-jeugd wijst de scheidsrechterscoördinator van de club seniorenteams en A-jeugd teams aan. De leden met de juiste licentie kunnen al direct gaan fluiten. De leden binnen het team die nog niet de juiste licentie hebben dienen dit voor of tijdens de jaarlijkse seizoen opening (open dag) door te geven aan de opleidingscoördinator en worden dan aangemeld voor een scheidsrechterscursus die de juiste licentie geeft om deze wedstrijden te mogen leiden. 
 • Voor alle CMV-wedstrijden wijst de Jeugdcommissie B-jeugd teams aan en tellers vanuit de C-jeugd teams. 
 • Alle leden die fluiten dienen een scheidsrechterslicentie te behalen, omdat alle wedstrijden geleid moeten worden door scheidsrechters met een licentie. Wordt een wedstrijd geleid met niet de juiste licentie dan volgt er een boete.
 • De boete wordt in rekening gebracht bij het team dat verantwoordelijk was voor die wedstrijd.
 • De Nevobo wijst de scheidsrechters voor de promotieklasse en 3de divisie aan. Daarom dienen alle teams die promotieklasse of 3de divisie spelen regioscheidsrechters te leveren. 

Indeling scheidsrechters

Aan het begin van het volleybalseizoen wordt de indeling van de aangewezen teams gemaakt door de scheidsrechterscoördinator. Alle teams die fluiten, organiseren ZELF hoe ze hun wedstrijden verdelen onder hun spelers/speelsters. De AANVOERDER is hiervoor verantwoordelijk en het aanspreekpunt.

 

Let op! 

In principe is de koppeling zo gemaakt dat het tijdstip waarop de wedstrijden gefloten worden niet conflicteert met je eigen wedstrijden. Als echter incidenteel dat wel het geval is blijft het team dat aangewezen is verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger met de juiste licentie!

Wanneer je als aangewezen team een bepaalde wedstrijd niet kunt fluiten, regel je zelf als team een vervanger. Maar als oorspronkelijk aangewezen team blijf je wel verantwoordelijk voor die wedstrijd, niet de vervanger!

Let op! 

Alle wedstrijden mogen alleen gefloten worden door leden met een geldige scheidsrechterslicentie; fluiten op naam van een anders is ABSOLUUT niet toegestaan. Als je wedstrijden wilt verdelen onder ALLE teamleden kan dat door de leden zonder juiste licentie aan te melden als cursist voor een licentie.

Begeleiding 

Binnen HLB Van Daal/DS werken we met een begeleidingsteam. De opleidingscoördinator is het aanspreekpunt voor het begeleidingsteam. Dit team is er in princiepen voor alle scheidsrechtersvragen welke er vanuit de teams en de scheidsrechters komen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

 • Vragen in het algemeen betreffende scheidsrechter aangelegenheden;
 • Vragen over spelregels;
 • Beoordelen van vaardigheden;
 • Ondersteunen/adviseren bij het maken van keuzes bij wedstrijdtoewijzing;
 • Advisering en begeleiding bij het maken van keuzes tav niveau en licentie vraagstukken.

Vind je het spannend om een wedstrijd te fluiten dan kan je altijd vragen of iemand van het begeleidingsteam een keer komt mee kijken die jou observeert en je na de wedstrijden tips kan geven, hoe je het in het vervolg beter aan kan pakken. 

 • HLB Van Daal/DS verzorgt gedurende het seizoen twee keer een scheidsrechtersbijeenkomst. Hier kan jij je individueel voor aanmelden bij de opleidingscoördinator!

Opleiding tot official

Via Volleybalmasterz.nl kun je in je eigen tempo, makkelijk en gratis je spelregelbewijs halen. De overige opleidingen zijn dusdanig opgezet dat ze dichtbij huis worden georganiseerd. Een beginnend scheidsrechter kan zelfs de opleiding bij zijn eigen vereniging volgen.

Spelregeltoets 3e klasse en lager(V6/V7)

Op Volleybalmasterz.nl kun je oefenen en de spelregels in begrijpelijke taal bestuderen.

Heb je deze spelregeltoets gehaald dan zie je digitaal al je certificaat om te fluiten tot en met de derde klasse. Je kunt deze uitprinten en bewaren op je computer. Wij verwerken, mits je relatiecode (deze staat op je bondskaart) is ingevuld, maximaal de dag na het behalen van je certificaat je behaalde scheidsrechterslicentie in ons systeem en dan mag je gelijk gaan fluiten.

Geef dit door aan de scheidsrechtercoördinator!

Jeugdvolleybalscheidsrechter-2 – VS2J

De scheidsrechter-2 Jeugd is jonger dan 18 jaar en leidt jeugdwedstrijden (met uitzondering van alle  topklasse A en B wedstrijden), maar ook seniorenwedstrijden t/m de 3e klasse. Deze opleiding vindt plaats bij de vereniging zelf. Voor deze cursus dien je aan te melden bij de scheidsrechtercoördinator.

Volleybalscheidsrechter-2 - VS2 - (V5/V4)

De scheidsrechter-2 leidt wedstrijden op 2e en 1e klasse van de regio en Topjeugd A en B (met uitzondering van de  NOJK) wedstrijden. Dit is een opleiding die door de vereniging zelf georganiseerd moet worden. Voor deze cursus dien je aan te melden bij de scheidsrechtercoördinator.

Volleybalscheidsrechter-3 - VS3 - (R3/R2)

De scheidsrechter-3 leidt wedstrijden op promotieklasse en 3e divisie. In de opleiding leer je onder andere om goed samen te werken met diverse betrokkenen en een consequente, technische lijn te hanteren bij het leiden van wedstrijden. Het is mogelijk om een directe PvB VS3 te doen zonder het volgen van een VS3. Dit is alleen mogelijk voor ervaren scheidsrechters die aardig wat wedstrijden op minstens 1e klasse hebben gefloten.

Verhindering

Voor wedstrijden in de promotieklasse en hoger moet een vervanging van scheidsrechter vooraf schriftelijk aan het Nevobo-regiokantoor worden gemeld. Dit kan eventueel ook op het wedstrijdformulier met de afkorting PEV (= Plaatsvervanger Eigen Vereniging) of PNO (Plaatsvervanger Na Overleg: als het een vervanger van buiten de vereniging betreft). Wanneer de melding achterwege blijft, wordt de vervanging gezien als het niet opkomen van de scheidsrechter.

Het is voor coaches en aanvoerders aan te bevelen om de aanvoerder van het aangewezen team te bellen, als de scheidsrechter 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd niet in de zaal is.

Om in de toekomst teleurstellingen te voorkomen en om de niet opgekomen scheidsrechter op zijn verplichting te kunnen wijzen zorgt het team ervoor dat de scheidsrechtercoördinator wordt ingelicht per mail. Aan de hand hiervan wordt een sanctie opgelegd aan de desbetreffende scheidsrechter. Bij herhaling wordt nogmaals een sanctie opgelegd en volgt schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd. Sancties die door de Nevobo opgelegd worden aan de club, zullen ook verhaald worden op de aangewezen scheidsrechter.

Als een wedstrijd niet doorgaat door afwezigheid van een scheidsrechter of als de fluitende scheidsrechter geen (geldige) licentie heeft, wordt de wedstrijd voor de thuisspelende ploeg met 0-4 verloren verklaard! Ook wordt de club beboet.

Reiskostenvergoeding

Scheidsrechters die een wedstrijd fluiten buiten de gemeente Sint-Michielsgestel en hiervoor geen vergoeding krijgen van de Nevobo hebben recht op een reiskostenvergoeding van 18 cent per kilometer.

Afwijkende nethoogten en spelregels

Wedstrijdniveau: Nethoogte:
Dames senioren 2,24m
Heren senioren 2,43m
Meisjes A-jeugd 2,24m
Jongens A-jeugd 2,43m
Meisjes B-jeugd 2,15m
Jongens B-jeugd 2,24m
Meisjes C-jeugd 2,05m
Jongens C-jeugd 2,05m


Voor de C-jeugd gelden afwijkende spelregels:

 • opslagvolgorde: bij C-jeugdwedstrijden wordt doorgedraaid nadat in één opslagbeurt drie punten zijn gescoord. Een speler kan in een opslagbeurt dus nooit meer dan drie punten scoren. In gevallen waarin de scheidsrechter een strafpunt toekent, wordt dit strafpunt opgeteld bij de drie toegestane punten en geldt het maximum van drie punten dus niet.
 • uitvoering van de opslag: bij C-jeugdwedstrijden moet de serveerder op het moment van raken van de bal met beide voeten achter de 7-meterlijn en voor de 9-meterlijn staan, tussen de denkbeeldig doorgetrokken opslaglijntjes. De sprongopslag is toegestaan.

 

Scheidsrechters van HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS beschikt over de volgende officiële scheidsrechters met licentie:

S-R1

Volledige naam

S-R2

Volledige naam

S-V4

Volledige naam

S-V6

Volledige naam

 

Sven Smits

 

Marloes van der Aa

 

Lobke van Alebeek

 

Lexi van der Aa

     

Ed Goossens

 

Lieke van Bakel

 

Axel van Baars

     

Edu Goossens

 

Laura de Bie

 

Loes van Bers

     

Marit Keuning

 

Ilona de Bok

 

Melanie van den Boogaart

     

Maaike Pels

 

Maartje Bongaards

 

Julia Boogaarts

     

Paul van der Pennen

 

Lars Bouten

 

Arne van den Bos

     

Lars Smits

 

Elle van den Brand

 

Jesper van Boxtel

     

Jeroen Vercruijsse

 

Karen Broeren

 

Chrissy van Breugel

     

Joost Voets

 

Koen Broeren

 

Saar van de Broek

     

Rob Voets

 

Romee Cooijmans

 

Monique Broeren

         

Max Donker

 

Arthur Cooijmans

         

Saskia van Dulst-Meijer

 

Thuur Cooijmans

         

Sander van Gaal

 

Sanne van Dam

         

Niels van Gestel

 

Luca Donkers

         

Jeroen Gollenbeek

 

Noah Donkers

         

Marleen Goossens

 

Sjakkie Donkers

         

Medi Goossens

 

Kirsten Eijkemans

         

Joris van Grinsven

 

Nienke Eijkemans

         

Ditte Groenendaal

 

Rens Frielink

         

Lianne van Hal

 

Bauke Geerts

         

Lisette van Haperen

 

José van Grinsven

         

Maartje van Haren

 

Maartje van Grinsven

         

Maaike van der Heijden

 

Femke van Haren

         

Ingrid Hovens

 

Henriette van Haren

         

Bram de Jager

 

Maud van den Heuvel

         

Mees de Jager

 

Laura Kemps

         

Roy Kappen

 

Floor Kock

         

Jesse Kling

 

Merel Kock

         

Joël Kling

 

Sofie Kock

         

Bieke Kooijmans

 

Floor van de Koevering

         

Casper Kooijmans

 

Alyssa Kooijmans

         

Pepijn Kooijmans

 

Janne Koops

         

Meike Lamers

 

Kees Lemmens

         

Monique van der Lee- van Heteren

 

Dick Meijer

         

Isis Lemmens

 

Mette Meijer

         

Armand Megens

 

Celine van Mourik Broekman

         

Stijn Meijer

 

Mariëlle van Mourik Broekman

         

Bas van Meurs

 

Salina Nijkamp

         

Rob Meussen

 

Gwyneth Ouwerkerk

         

Anouk Mijdam

 

Bjarne Pons

         

Gert Mimpen

 

Myrthe Reijbroek

         

Leo Nijkamp

 

Erik de Rijk

         

Gerben Olthoff

 

Brïtt Schellekens

         

Heidi Pennings

 

Michael Sengers

         

Britt Peters

 

Liv Sleutjes

         

Sanne Pijnenburg

 

Madelief Steenbergen

         

Dursley Rimon

 

Wouter Timmermans

         

Judith van Schijndel

 

José Vernooy

         

Jan van Sluisveld

 

Yvette Verstegen

         

Zoë Ucerler

 

Pleun Voets

         

Thom van Uden

 

Yanniek Vos

         

Paul van Veen

   
         

Dirk v.d. Ven

 

Meike van Zandbeek

         

Luuk Vergeest

 

Renske van Zandbeek

         

Iris Verhoeven

   
         

Sanne Vink

   
Licentie V7
Leiden wedstrijden in 3e klasse, 4e klasse en jeugd onder de topklasse. 

Scheidsrechtersindeling 2019-2020

TEAM

WORDT GEFLOTEN DOOR

 

Dames 1

Nevobo

 

Dames 2

Nevobo

 

Dames 3

Nevobo

 

Dames 5

Heren 3

 

Dames 6

Dames 2

 

Dames 7

Dames 3

 

Dames 8

Dames Masters

 

Dames 9

Dames 6

 

Dames 10

Dames 7

 

Dames Master

Dames 1

 

Heren 1

Nevobo

 

Heren 2

Nevobo

 

Heren 3

Nevobo

 

Heren 4

Heren 2

 

Meisjes A1

Dames 8

 

Meisjes B1

Heren 4

 

Meisjes C1

Dames 10

 

Meisjes C2

Dames 9

 

Jongens A1

Dames 5

speelt helft in Den Dungen, in Berlicum regelt Hands-up scheidsrechter

Jongens C1 Dames 5 speelt helft in Den Dungen, in Berlicum regelt Hands-up scheidsrechter
Bekerwedstrijden   Heren 1


 

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website